Pavle Grbović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je danas da je usvajanjem rezolucije, kojom se osuđuje brutalno prekrajanje izborne volje građana, odlična šansa da Evropska unija povrati poverenje građana Srbije koje je bilo poljuljano zbog predugog tolerisanja "autokratske vladavine Aleksandra Vučića i SNS od strane pojedinih evropskih zvaničnika". Grbović je to izjavio na sastanku poslaničkog kluba "Obnovimo Evropu" koji čine evroposlanici iz liberalnih stranaka, a na poziv Evropskog parlamenta da učestvuje u diskusiji o stanju demokratije u Srbiji.

Kako je saopšteno iz PSG, Grbović je  rekao da su građani stekli utisak da je demokratija u Srbiji predugo bila žrtvovana zarad stabilokratije.

„Sada kada je jasno da ni od demokratije ni od stabilnosti nije ostalo ništa, ovakva rezolucija je preko potrebna jer se građanima šalje jasna poruka da imaju saveznika u borbi za demokratiju i pravdu“, rekao je on.

Pročitajte još

„Zbog toga pozdravljamo odluku da se traži nezavisna međunarodna istraga u vezi sa izbornom krađom u Srbiji i nadamo se daljim koracima koji treba da pomognu da Srbija, po ugledu na razvijene evropske demokratije, prvi put od dolaska SNS na vlast dobije fer i poštene izbore“, zaključio je lider PSG.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar