Vjosa Osmani i Petar Petković Foto:Nicolas Landemard / Zuma Press / Profimedia, Milos Tesic/ATAImages

Predsednica Kosova Vjosa Osmani rekla je večeras da je Srbija za manje od 24 sata dva puta prekršila Briselski, odnosno Ohridski sporazum. Sa druge strane, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je ocenio da kada Vjosa Osmani govori o kršenju Briselskog sporazuma da onda "verovatno misli na formiranje Zajednice srpskih opština".

Osmani je navela na Tviteru kako je Srbija prekršila član 2 koji se odnosi na mešanje u kosovske izbore.

Predsednica Kosova je navela i da je Srbija prekršila član 4 sporazuma zbog lobiranja i glasanja protiv prijave Kosova za Savet Evrope.

„Novi sporazum, ali ista stara Srbija“, ocenila je Vjosa Osmani.

Petković: Kada Vjosa Osmani pomene kršenje Briselskog sporazuma verovatno misli na ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je večeras na tvite Vjose Osmani navodeći da kada kosovska predsednica govori o kršenju Briselskog sporazuma da onda „verovatno misli na Zajednicu srpskih opština na Kosovu“.

„Obaveze Prištine u tom pogledu su opisane u prvih šest paragrafa sporazuma, a do danas, deset godina kasnije od potpisivanja sporazuma, rezultat je nula“, napisao je Petković.

„Smelost Vjose Osmani da nekome drži lekcije o kršenju Briselskog sporazuma jeste apsurdna, ali apsurd je reč koja najbolje opisuje političku filozofiju u Prištini. I jučerašnji izbori su to jasno potvrdili“, dodao je još Petković.

***

BONUS VIDEO – Ko je juče doživeo debakl: Šta posle lokalnih izbora na severu Kosova?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar