Miroslav Aleksić, Bora Novaković i Vuk Jeremić Foto: Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković u intervjuu za Nova.rs dotakao se teme izbora novog rukovodstva partije čiji je član.

Kako je nedavno i naš portal pisao, Skupština Narodne stranke zakazana je za oktobar, a na njoj će se birati novo rukovodstvo. Da li će Vuk Jeremić i dalje ostati na čelu ove partije ili će na njegovo mesto doći neko drugi još uvek je neizvesno. Ali, da se nešto dešava među „narodnjacima“ svedoče i informacije do kojih je došla Nova.rs, da u stranci postoji ozbiljna podela na dva krila – jedno naklonjeno postojećem predsedniku Jeremiću i drugo koje smatra da bi Miroslav Aleksić bio pravi čovek da povede Narodnu stranku do većih političkih visina i boljeg rezultata na izborima.

PROČITAJTE JOŠ:

Zapaženi nastupi Aleksića u Skupštini Srbije u proteklih nekoliko nedelja nešto su što je primetio i Borislav Novaković, koji nema dilemu ko bi trebalo da predvodi Narodnu stranku od oktobra. U vrlo zanimljivom intervjuu koji je dao našem portalu on je u nekoliko rečenica objasnio zašto je Aleksić najbolje rešenje za predsednika stranke.

„Logično je da u stranci za svaku funkciju imate više kandidata. To pravilo odnosi se i na mesto predsednika stranke. Posao predsednika je da ujedinjuje, a ne razjedinjuje. Njegov lični rejting ne može biti ispod stranačkog rejtinga. Svojim ugledom on mora da donosi, a ne da odnosi glasove birača. On mora da podstiče, a ne da usporava rast stranke. U tom smislu, ja nemam nikakvu dilemu. Dakle, ako odluči da se kandiduje Miroslav Aleksić će imati moju maksimalnu podršku. On je u godinama koje su ostale iza nas stasao u jednog od najuticajnijih poslanika u parlamentu Srbije, ali i jednog od najprepoznatljivijih opozicionih političara. Iako nije formalni, on je faktički lider Narodne stranke. Jer, liderstvo ne donosi funkcija koju obavljate nego podrška koju imate u narodu. Napokon, i ne manje važno, opoziciji su potrebne nove ličnosti koje nemaju narcisoidan, sebičan i hijerarhijski doživljan politike. Utoliko bi izbor Miroslava Aleksića otvorio mogućnost skladnijeg i šireg opozicionog okupljanja, koje realno može da ugrozi Vučićevu vlast“, smatra Novaković.

PROČITAJTE JOŠ:

Da se ove njegove reči ne dopadaju svima u Narodnoj stranci svedoči i tvit poslanika ove partije Vladimira Gajića, koji je u činjenici da je intervju s Novakovićem u kome se on zalaže za promene u vrhu NS video nekakvu simboliku.

Bilo kako bilo, očekuje nas vruća jesen među „narodnjacima“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare