Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da su tri kosovska policajca puštena na slobodu jer je vlast u Srbiji „ucenjena i ne sme da mrdne“ i da je njihovo oslobađanje „bruka za Srbiju, policajce i sve građane“.

„Rekli ste da su uhapšeni Kurtijevi teroristi, a sada im se na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja i pušteni su da se brane sa slobode. Šta je sad, jesu teroristi ili nisu? Jesu specijalci ili nisu? Ko ih je uhapsio, Žandarmerija ili neke druge bezbednosne službe“, rekao je Aleksić na sednici Skupštine Srbije, a piše u saopštenju.

Aleksić je rekao da su Srbi sa Kosova i Metohije i dalje u zatvoru, a da su kosovski policajci pušteni na slobodu.

Miroslav Aleksić rekao je premijerki Srbije da se dok su Srbi na KiM 99. godine ginuli u rovovima, „njen predsednik držae“ useljavao u stan.

„Menjao ga je verovatno za Pećku Patrijaršiju. Nije on jedini koji je uradio. Dok su ljudi ginuli, on se useljavao u stan. Neka svako snosi svoju odgovornost, ali se vaša ne može snositi ni sa jednom“, rekao je Aleksić.

Pročitajte još...

“Ostavili ste Srbe na Kosovu i Metohiji na milost i nemilost Aljbinu Kurtiju“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će zamoliti vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića da ukine rijaliti Zadruga, a onda je Mitrović najavio da se sprema nova Zadruga.

„Da li ste vi normalni? Da li je Željko Mitrović predsednik države ili postoje vlast, REM i neka institucija u pravosuđu koja će sankcioniše te ljude iz REM-a. Posle tragedije u kojoj je ubijeno 19 ljudi, vi kažete da vas baš briga i nastavljate dalje po starom da bi neko zaradio na rijalitiju koji širi razvrat, nemoral i blud“, rekao je Aleksić.

„Kada je reč o novcu, nisu vam sveti ni grobovi dece“, dodao je Aleksić

Aleksić je istakao da je sistem zakazao kada je Ana Brnabić izabrana za predsednicu Vlade Srbije.

„Sistem služi da zaštiti vas, koji uživate u vlasti a da progoni sve koji vas kritikuju“, rekao je Aleksić.

„Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić trebalo bi da odgovara zato što nije uhapsio vas, Sinišu Malog i gomilu funkcionera zbog korupcije i pljačke“, rekao je Aleksić Ani Brnabić.

Aleksić je podsetio da je Gašić rekao da je poznat ubica Olivera Ivanovića i da je pod zaštitom u Nemačkoj, a da je potom Nemačka demantovala Gašićevu tvrdnju.

„Baš vas briga, vi samo nešto grunete u javnost tek tako“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da Gašić i poslanici SNS-a nazivaju kriminalcima inspektore Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, koji su otkrili najveću plantažu marihuane na imanju „Jovanjica“, a da brane prvooptuženo vlasnika tog imanja Predraga Koluviju.

„Vi hoćete da slomite kičmu policajcima koji su ostali zdravo tkivo sistema, a branite čoveka koji je imao najveću plantažu marihuane u Evropi“, zaključio je Aleksić.

BONUS VIDEO Miroslav Aleksić o verbalnom napadu i šok bombi na severu Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar