Aleksandar Šapić Srpska napredna stranka Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Pre početka sastanka naprednjaka, na kom se očekuje da SNS zauzme stav o formiranju većine u Beogradu, odigrala se neobična scena - pred ulazak u centralu stranke zadržan je kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić.

Kako navode naši reporteri, koji se nalaze ispred centrale SNS, razlog zbog čega je Šapić zadržan jeste taj da ne može u prostorije stranke ući pre predsednika Miloša Vučevića.

Obezbeđenje koje se nalazi ispred centrale nije mu dozvolilo da uđe u lift, te je na neko vreme morao da sačeka.

Aleksandar Šapić Srpska napredna stranka Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Podsećamo, poziv za skup koji se od 16 časova održava u centrali SNS-a na Novom Beogradu dobili su svi odbornici SNS u beogradskom parlamentu, a prema našim informacijama, sigurno će prisustvovati i deo kandidata za odbornike koji nisu osvojili mandate.

Kako je portal Nova.rs ranije pisao tema sastanka je samo jedna – formiranje većine u Skupštini grada Beograda ili izlazak na nove izbore u glavnom gradu.

Da je sastanak od velikog značaja potvrđuje i informacija da će ga voditi trojac – Miloš Vućević, Ana Brnabič i Aleksandar Šapić. Dolazak je obavezan, a tema je da li će Šapiću biti obezbeđena većina ili će se ponovo ići na izbore.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako se prethodnih dana u javnosti stidljivo pominjalo da će SNS imati većinu, nije isključeno da će na sastanku biti odlučeno da neće biti koalicije, odnosno saradnje sa Branimirom Nestorovićem i pokretom „MI-Glas iz naroda“.

„Na sastanku će se pričati da li je potrebno formirati vlast sa Nestorovićem ili ne. Vrh naprednjaka želi da čuje šta misle odbornici, ali sasvim je izvesno da će odluku doneti nekoliko ljudi koji odlučuju o svemu. Nije isključeno da ćemo imati nove izbore, ali sve informacije govore da naprednjacima mogu da imaju većinu. Stvar je političke procene da li će iskoristiti glasove Nestorovića ili će se ići na nove izbore“, poručuje izvor Nove blizak SNS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare