Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je danas da to što je otkriven nož kod učenika osmog razreda u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u kojoj se maja prošle godine desilo ubistvo velikog broja dece, pokazuje da se ništa u Srbiji posle tragedije nije promenilo. "Predlagali smo niz mera da se nasilje zaustavi, a vlast je sve predloge odbila bez želje da se bilo šta promeni. Posledice vidimo danas", navodi Đilas.

„Policajac ispred škole neće sprečiti ovakvo ponašanje dece. Sprečiće ga promene u medijima, ukidanje rijalitija, ukidanje agresije koju šire političari SNS-a na čelu sa Aleksandrom Vučićem i njihovi tabloidi. Sprečiće ga promena odnosa prema nastavnicima kako dece, tako i roditelja. Sprečiće ga kažnjavanje onih koji vrše nasilje u školama kroz društveno koristan rad. Sprečiće ga potpuno resetovanje celokupnog društva, što nije moguće dok su inspiratori mržnje i nasilja na vlasti“, navodi Đilas u pisanoj izjavi.

Pročitajte još

„Što pre to shvatimo, pre ćemo krenuti u preuzimanje ovih i mnogih drugih mera koje predlažu stručnjaci, a koje će dovesti do smanjenja nasilja u celom društvu“, zaključuje on.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare