Aleksandar Vučić predsednik pozdravlja okupljene građane Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Poverenje u predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića veće je nego poverenje u sve druge lidere političkih stranaka u Srbiji zajedno, pokazalo je istraživanje Demostata u kom je najviše ispitanika Vučića označio kao osobu od poverenja.

Na predstavljanju istraživanja u Medija centru, sociolog Srećko Mihailović kazao je da čak 46 odsto ispitanika navodi da u Vučića ima najviše poverenja, dok su na drugom i trećem mestu predsednički kandidat na aprilskim izborima Zdravko Ponoš i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić za koje se opredelilo po šest odsto ispitanika.

Za lidera Demokratske stranke (DSS) Miloša Jovanovića četiri odsto ispitanika reklo je da ima najviše poverenja, tri odsto za predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Djilasa i takodje tri odsto opredelilo se za predsednicu stranke Zavetnici Milicu Djurdjević Stamenkovski.

Čak 27 odsto ispitanika izjasnilo se da nema poverenja ni u jednog političara u Srbiji, pokazuje istraživanje Demostata.

Po pitanju političkih stranaka, gotovo polovina ispitanika u ovom trenutku je izborno opredeljena za SNS, a za SSP 10 odsto, za SPS devet odsto i DSS šest odsto.

„Opozicija stoji nešto gore nego uoči prošlih izbora. Ona (opozicija) svakodnevno potvrdjuje da je ovaj nalaz tačan. Oni jednostavno ne mogu bez medjusobnih svadja, nesporazuma, nejavljanja, kašnjenja sa javljanjem. Kao da ne postoji nijedna jedina stvar oko koje opozicioni lideri i opoziciona vodjstva ne mogu da se sukobe“, ocenio je Mihailović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar