Foto:Nova.rs; N1

Član "Narodnih patrola" Ilija Vuksanović opet je pravio incidente na petom po redu protestu "Srbija protiv nasilja", ali MUP Srbije, po svemu sudeći, i dalje ne može da ga identifikuje niti procesuira, iako se on čak ni ne krije, pa ga tako kamere često usnime kako pravi incidente.

Član „Narodnih patrola“ i simpatizer ruske plaćeničke „Vagner grupe“ Ilija Vuksanović, opet je hteo da „zavodi red“ na beogradskim ulicama tokom protesta „Srbija protiv nasilja“ u subotu. Viđen je u društvu vođe ovog ekstremističke desničarske grupe Damjana Kneževića, ali i kako sa svojim drugarima ometa i zastrašuje novinare koji su izveštavali sa protesta.

Pročitajte još:

Njegovi saborci su tokom protesta napali i jednog stranca, navodno američkog reportera koji je izveštavao s lica mesta, a razlog za to bio je to što čovek govori na engleskom jeziku. Redari protesta su sprečili veći incident, a nasilnicima se isprečio i narodni poslanik Miodrag Gavrilović iz Demokratske stranke (DS), koji im je rekao da nema nasilja, ali je i on dobio udarac ispod oka. Stranac je, posle nekoliko šamara, ipak uspeo da se izvuče bez težih posledica.

Ono što je neobično je da se Vuksanović pojavio u subotu, isto kao i pre dve nedelje, tačnije u petak 19. maja, gde je takođe na protestu „Srbija protiv nasilja“ napao prvo dve učesnice i oteo im transparent „Stop femicidu“, a potom nasrnuo i udario ekološkog aktivistu i lidera Pokreta „Kreni-promeni“ Sava Manojlovića.

Foto: Printscreen/N1

Mediji su tada objavili njegove fotografije, snimke događaja, njegovo ime i prezime.

Obučen u crnu jaknu sa znakom „Vagner grupe“ na desnom ramenu i crnim kačketom na glavi, jasno se videlo kako napada, vređa, otima, ugrožava bezbednost, preti.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Dok u drugim slučajevima ugrožavanja bezbednosti novinara, javnih ličnosti, analitičara, MUP munjevito reaguje, čini se da ovog ekstremistu, redovnog ometača protesta i profesionalnog zastrašivača policija, očigledno, ne može da pronađe, identifikuje niti procesuira.

Redakcija portala Nova.rs uputila je još 20. maja pitanja MUP Srbije o tome da li je Ilija Vuksanović identifikovan i da li je protiv njega podneta krivična ili prekršajna prijava, ali do danas odgovor nije stigao.

Foto: Čitalac Nova.rs

I taman kada se mislilo da je terazijski „Vagnerovac“ Ilija na barikadama u Zvečanu ili u Bahmutu sa svojom sabraćom, on se pojavio na neočekivanom mestu, ispred Predsedništva Srbije. Doduše, bio je obučen u plavu trenerku, pa možda zato policija nije mogla da ga identifikuje ili je Predsedništvo neočekivano mesto, a Ilija je nastavio da čini nova krivična dela, ponovo neometan od policije.

Umesto da bude osumnjičen za nasilničko ponašanje, nasilničko ponašanje u grupi, ugrožavanje sigurnosti, dela koja su snimljena čak i kamerama i izvršena pred brojnim svedocima, Ilija Vukanović je, čini se, nedodirljiv. Takvim postupanjem nadležnih organa očigledno mu je dato zeleno svetlo da na svakom okupljanju građana pravi probleme samo zato što sa njima ne deli iste stavove i mišljenja.

BONUS VIDEO: Napad na protestu „Srbija protiv nasilja“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar