Poslanik Demokratske stranke Miodrag Gavrilović, koji je bio ne samo svedok incidenta ispred Skupštine Srbije, nego je učestvovao u odbrani čoveka koga su napale Narodne patrole, ispričao je šta se tačno dogodilo ispred parlamenta.

Gavrilović je rekao da je tom prilikom i sam dobio udarac u oko.

“Kao što smo najavljivali da može doći do incidenta to se upravo i dogodilo. Ostao sam ovde pored bine ipsred skupštine da sačuvam neki mir jer je ovo protiv nasilja. Ono što se desilo je neprimereno”, rekao je on.

Gavrilović je napomenuo da bez obzira šta se dogodilo između, kako kaže, američkog novinara i pripadnika Narodnih patrola, to nije razlog da ga oborite na zemlju i da počnete da ga šutirate.

“Video sam to, oni su ga oborili, 10 metara ispred nas, potrčao sam i povikao da nema nasilja, a oni su se zatrčali prema meni”, ispričao je on, dodajući da je i sam ima lakšu povredu, masnicu ispod oka.

Gavrilović je poručio da se na protestu nalaze ljudi koji se ne boje ničega.

„Mi se borimo na jedan dostojanstven način, jer nasilje može da proizvede samo nasilje“..

“Kada se postavite prema tim ljudima da to nije dobro, oni se malo zaustave, ne svi što sam ja osetio”, rekao je on, dodajući da je policija u civilu bila tu i da je brzo reagovala.

Dodao je da ne zna da li će podneti prijavu i da će o tome razgovarati sa pravnim timom Demokratske stranke.

BONUS VIDEO: Nasilnici iz Narodnih patrola napravili incident ispred Skupštine: Policije nema da reaguje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar