Ilija Vuksanović, koji je na današnjem protestu "Srbija protiv nasilja" učestvovao u tuči ispred Skupštine, već je ranije pravio incidente na protestima koji se 5. nedelju zaredom održavaju u prestonici Srbije. On je prošlog meseca napao jednu ženu i Sava Manojlovića, direktora kampanja organizacije Kreni-Promeni. Ovaj ultradseničar ima nasilnu prošlost i krivični dosije zbog napada na službeno lice, otkrila je za N1 profesorka prava u penziji Vesna Rakić Vodinelić.

PROČITAJTE JOŠ....

Članovi ultradesničarske organizacije Narodne patrole izazvali su danas incident ispred Skupštine Srbije kada su napali jednog muškarca. Na snimku je zabeležno kako udaraju pesnicama jednog čoveka, a njihova grupa se potom uputila ka Glavnoj pošti u Beogradu. Tokom incidenta je primećen Ilija Vukasnović, poznat po tome što je u nekoliko navrata izazivao incidente na protestima, pa tako i na protestu „Srbija protiv nasilja“ kad je napao aktivistu „Kreni-promeni“ Sava Manojlovića.

Ko je Ilija Vukasnović?

Podsetićemo samo da su novinare N1 ranije, dok su izveštavali u programu uživo oko crtanja i krečenja murala Ratku Mladiću, ali i na skupu antivaksera, ometali pripadnici tzv. Narodnih patrola, među kojima je bio – baš Ilija Vukasnović.

Za sebe je, na „konferenciji“ koju su održali jednom prilikom ispred kapija N1, rekao da je – novinar, ali da je napustio novinarstvo „jer neće da radi kako mu se kaže“. Priznao je tada da je on taj koji uvek ometa novinare N1 i Nove S, i naveo da bi ometao i novinare Pinka i RTS, ali da to ne može jer „nikad nisu uživo u prenosu, tako da njih ne vredi ometati“.

Rekao je da to radi „jer ih pljuju“, a niko ih ne zove kao „drugu stranu“, dok ih u emisijama nazivaju „fašistima“ i „nacistima“. Kako je tada rekao, to je za njega nešto najužasnije i ne postoji veća uvreda.

Foto: Printscreen/N1

Ipak, očigledno da mu nije užasno da sam vređa, i to žene, pa čak i da na njih nasrće. Na snimcima koji su ranije objavljeni može se čuti i da se obraćao sa: „Hoćeš da te išamaram sad“.

Vukasnović je učestvovao u još jednom incidentu kad je na Gazeli napao Sava Mnaojlovića. Manojlović je, objašnjavajući za N1 šta se dogodilo, naveo i sledeće: „Ljudi su mi posle rekli da su to neke Narodne patrole, nemam pojma ko su“.

Kasnije je profesorka Pravnog fakulteta u penziji Rakić Vodinelić rekla za N1 da je napadač na Manojlovića i jednu ženu na protestu bio pravosnažno osuđen za napad na službeno lice.

„Dakle napao je policajca. Dobio je simboličnu kaznu za to delo, nosio je nanogicu godinu dana. Pretio je tužiocu koji je vodio postupak. Kažu da se tokom boravka u pritvoru nasilno ponašao. Radi se o o jednom evidentno nasilnom čoveku“, istakla je ona.

Ona je napomenula da Vuksanović trebalo da bude priveden, pogotovo što se radi o osobi koja je već osuđivana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare