Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U optužnici protiv grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u jednoj od konverzacija između članova grupe, spominju se i likvidacije u Crnoj Gori koje po svemu sudeći nose potpis ovog klana, a majka Adisa Spahića, jedne od tri navodne žrtve, za list "Nova" kaže da je o tome niko nije obavestio.

Informacije o tri likvidacije u Crnoj Gori pojavljuju se u optužnici u delu kada Veljko Belivuk i Marko Miljković, tokom posete Crnoj Gori, komuniciraju sa ostalim članovima grupe koji su ostali u Beogradu sa namerom da likvidiraju Aleksandra Šarca i Lazara Vukićevića.

Kako Šarca nisu uspeli da namame na sastanak, njihova naredna meta je bila Vukićević. U međusobnoj komunikaciji na „Skaj“ telefonu, u čet grupi čiji su članovi Belivuk, Miljković, Marko i Miloš Budimir, Srđan Lalić, Dejan Tešić, Nemanja Đurić, Bojan Hrvatin i Vlade Draganić. Budimir i Tešić opisuju kako su savladali Vukićevića, a Miljković im odgovara:

„Bravo, braćo, šta da ti kažem, bravo, i ovaj danas isto imao prangiju, pa smo ga odmah otfikarili. Ekstra, brate, molimo vas, evo tu smo ja i Soprano (Belivukovo ime na „Skaju“ prim. aut.)…“ Drugi glas sa Miljkovićeve strane dodaje: „… Krivo nam je što nismo mogli da radimo dve akcije u isto vreme, evo mi ovde brate uradismo danas trojicu, znači eto vi tog tu, molim vas, znači iz petnih žila, i dajte nam ga na telefon, daj da ga, kad budete išli, da mu pošaljemo jednu poruku, brate.“

Ko su tri Belivukove i Miljkovićeve žrtve u Crnoj Gori ne navodi se u optužnici. Međutim, budući da se ova konverzacija odvija 14. oktobra 2020. dine, kada su u Crnoj Gori nestali Adis Spahić i Damir Hodžić, ali i Milan R. takozvani Mile Kapetan koji je, kako se sumnja, odavao informacije o škaljarskoj grupi kavačkom klanu, sumnja se da je reč o njihovim ubistvima.

Adis Spahić Foto: Facebook

Međutim, Mirsada Spahić, majka Adisa Spahića, kaže za list „Nova“ da je niko o ovim informacijama nije obavestio i da se ćutanje nadležnih kom je izložena već 10 meseci, nastavlja.

„Ne znamo jesu li to potvrđeni podaci jer nama u policiji u Podgorici i Baru ništa ne govori. A, ja sam majka, nisam od kamena. Moram da znam šta se dogodilo sa mojim detetom. On nije nikakav kriminalac, tog dana je povezao šuraka na sastanak i nije se vratio. Zaslužujem da makar mogu da ga sahranim“, kaže Mirsada za naš list.

Kako dodaje, pre 15 dana je bila u policiji u Podgorici, pošto je predmet, kako kaže, odjednom prebačen tamo, ali ni ta poseta joj nije razjasnila pratkično ništa.

„Rekli su nam da većeg traženja od onog za mojim sinom u Crnoj Gori nije bilo. I pored toga, mi 10 meseci nismo makli sa mrtve tačke. Moj sin ima dvoje male dece, šta ja njima sutra da kažem?“, priča nam neutešna majka.

Za razliku od drugih žrtava kriminalnog klana Belivuk-Miljković, Adis Spahić je vlasnik frizerskog salona, a kobnog dana 14. oktobra je izašao je iz njihovog porodičnog lokala da šuraka odveze na sastanak. Kada je Mirsada prijavila njegov nestanak, u policiji su joj rekli da je njen sin: „Čist kao suza“.

Sa druge strane, o Hodžiću se ranije spekulisalo kao o jednom od izuzetno bliskih saradnika ubijenog Alana Kožara, predvodnika barske grupe, koja je godinama je usko srađivala sa zemunskim i škaljarskim kriminalnim klanom. U vreme nestanka Lazara Vukićevića u Beogradu, spekulisalo se i da je poslednji kontakt pre nestanka obavio upravo sa Damirom Hodžićem iz Crne Gore.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar