Nikola N. (88) ubio je u utorak uveče cimera Nikolu V. (86) u Domu za stare na Bežanijskoj kosi, u Beogradu. Prema saznanjima Nova.rs, osumnjičeni je prethodno ubijenog penzionera optužio da mu je ukrao mobilni telefon, a potom ga istim tukao sve dok ga nije usmrtio.

Stravičan zločin šokirao je javnost u Srbiji. Osumnjičeni se kobne večeri toliko razgnevio da je nesrećnog čoveka udarao telefonom po glavi, dok ga nije usmrtio. Kada su lekari došli, štićeniku spasa nije bilo, mogli su samo da konstatuju smrt.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Napadač je navodno prvo seo na noge žrtve i počeo da ga udara pesnicama, a potom je zgrabio mobilni telefon i počeo njime da ga udara po glavi. Vapaje žrtve čula je medicinska sestra koja je dotrčala i pokušala da zaštiti napadnutog Nikolu V. ali ju je napadač odgurnuo i udario, a potom nastavio da bije nesrećnog cimera.

Medicinska sestra je otrčala po pomoć koja je, na žalost, prekasno stigla za napadnutog penzionera.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako portal Nova.rs nezvanično saznaje, ubistvo se dogodilo u Odeljenju izolacije, gde se obično smeštaju penzioneri koji imaju koronu ili neke druge zdravstvene probleme. Po rečima jednog od penzionera koji već godinama živi u Domu za stare na Bežanijskoj kosi, osumnjičeni za ubistvo Nikola N. od skora je bio u toj ustanovi.

Pročitajte još:

„On je bio u izolaciji i nisam ga lično poznavao. Čuo sam da je od skoro tu, da je došao pre desetak dana. Nije mi jasno, kako takav čovek može da bude pušten među normalan svet, kako ga niko nije pregledao pre dolaska, neki psihijatar ili neka komisija? U izolaciji su oni koji imaju koronu ili neke druge probleme, pa i psihičke prirode. Čuo sam da je sve to zbog nekog mobilnog  telefona, ali mi nije jasno da čovek ubije čoveka zbog telefona? Možda je bio slabiji sa živcima, a u poslednje tri godine kao da živimo u zatvoru. U strogom smo režimu i za neke ljude je to, jednostavno, neizdrživo. Ja uglavnom gledam svoja posla, ali ima onih koji su agresivniji i često se svađaju sa drugima“, kaže za Nova.rs jedan od štićenika Doma za stare na Bežanijskoj kosi.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Mnogi ljudi koji su došli da obiđu svoje najmilije koji su smešteni u Dom za stare, nisu ni znali da se u utorak uveče u Domu dogodilo ubistvol. Niko ih nije obavestio, a i oni koji su čuli za zločin, saznali su o tome iz medija.

„Došla sam da obiđem majku koja je ovde smeštena. Ona ne zna ni žrtvu ni napadača. Čula sam samo ono što se priča po Domu, a to je da je ubica bio vrlo agresivan. On se posvađao sa drugim penzionerom zbog telefona i ubio ga. Neko je pozvao policiju i kada su dvojica policajaca došla, da ga uhapse, on je i njima zapretio da će ih takođe ubiti“, rekla je žena koja je došla u posetu.

Nikola N. je odmah uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 časova, posle čega će biti priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Bez komentara

Nadležni iz Doma za stare Bežanijska Kosa juče nisu hteli da razgovaraju sa novinarima, nisu odgovarali na telefonske pozive, niti su izdali zvanično saopštenje povodom tragičnog događaja.

BONUS VIDEO: Ubistvo u Ugrinovcima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar