Foto:shutterstock

Nekadašnji radnici "Gradske čistoće" Azim Osmani, Ivan Imeri i Predrag Matić, svi iz Beograda, uhapšeni su zbog silovanja Marine P. (22), koja je nakon ovog gnusnog čina pronađena mrtva, na gradilištu u Lominoj ulici 42 u Beogradu 2002. godine. Pomenuti slučaj i dan danas izaziva jezu kod Beograđana.

Beživotno telo devojke pronađeno je 4. juna 2002. godine, a trojica muškaraca teretili su se za krivično deo obljube nad nemoćnim licem usled čega je nastupila smrt.

Osmani je istražnom sudiji tokom suđenja izjavio da je Marinu upoznao 15 dana pre krivičnog dela, u Knez Mihailovoj ulici, gde je radio kao perač ulica i da je nesrećna devojka tada tražila da njoj i njenom momku kupi pivo.

„On je tada tvrdio da je Marinu sreo 3. juna oko 22.30 sata, da joj je rekao da ide kući ali da ona nije htela. Sa njim su bili Imeri i Matić a Marina je od njih tražila piće pa su joj dali votku. Oni su sa njom popili litar votke ispred hotela „Moskva“ na Terazijama, posle čega je ona ostala bez svesti. Đubretari su potom nesrećnu devojku stavili u kolica sa pijace i odneli je do napuštenog gradilišta, gde su je oko 3.30 časova silovali, a kod devojke je nedugo nakon toga nastupila smrt“, podseća izvor portala Nova.rs.

Foto: Shutterstock

Osmani i Matić su kasnije, tokom suđenja, priznali da su imali odnos sa devojkom, s tim što je Osmani tvrdio da je ona bila svesna, a Matić da je bila hladna i da nije disala. Imeri je porekao delo.

„Imeri je dok smo je kolicima vozili sa Zelenog venca predložio da imamo odnos sa njom. Ja sam imao prvi odnos, a zatim ostala dvojica. Ništa nije govorila. Nije otvarala oči. Imeri je ubrzo otišao, a ja i Matić smo zaspali. Kada smo se probudili, zatekli smo je u istom stanju. Tada smo zvali Hitnu pomoć i policiju“, govorio je Osmani tokom suđenja.

Matić je tvrdio da nije želeo da ima odnos sa Marinom, ali da je morao, jer mu je Osmani pretio da će ga prebiti.

„Nije istina, lažeš me u oči“, rekao je tokom suočenja Osmani.

Silovanje ilustracija Foto:Shutterstock

Predrag je tvrdio da Marina još od Sremske ulice, gde su prethodno svratili u piceriju, nije disala. Bila je bleda i hladna. Nije se pomerala. U podrumu u Lominoj ulici bili su još jedna žena i njen sin. Žena je spavala, dok je dečak, koga zovu Crnogorac sve gledao.

„Osmani i Marina su već bili pijani kada sam došao do “Moskve” i tada sam rekao da se zove Hitna pomoć, ali je Ciki (Osmani) rekao da je vodimo u Lominu. Pomogao sam im da je dovedu. Bila je ukočena. Ne znam šta se posle dešavalo, jer sam otišao“, kroz plač je govorio Imeri.

Okružni sud u Beogradu osudio je 2007. godine trojicu radnika „Gradske čistoće“ na ukupno 34 godine zatvora.

Osmani i Imeri osuđeni su na po 12 godina zatvora zbog krivičnog dela obljube nad nemoćnim licem, usled čega je nastupila smrt, dok je Matić zbog istog dela osuđen na zatvorsku kaznu od 10 godina.

VIDEO: Zlostavljao dete od tri godine, tužilaštvo odreagovalo tek pod pritiskom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare