Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; privatna arhiva; shutterstock

Lj. B. (17) priznao je pred Višim javnim tužilaštvom u Zrenjaninu da je u ponedeljak, 20. februara u poslepodnevnim satima, zverski ubio rođaku Stanu P. (65) u njenoj kući u selu Mileševo kod Bečeja. Jovica Bajić, otac maloletnog mladića, koji je pozvao policiju i prijavio sina, u potresnoj ispovesti za portal Nova.rs objašnjava šta se dogodilo kobnog dana.

Jovica je po saznanju da mu je sin možda ubio rođaku odmah alarmirao policiju, a slutnje su se nažalost ispostavile kao tačne.

„Dva dana pre ubistva moj sin je pobegao od kuće. U ponedeljak, tog kobnog dana, otišao sam u Bačku Topolu da ga tražim. Pri povratku kući, zazvonio mi je telefon. Pozvao me je drug i rekao mi da mi je pronašao sina u kolima u centru grada. Rekao sam da ga zadrži dok se ja vratim. Požurio sam, ali mi je ubrzo ponovo zazvonio telefon. Isti drug me je pozvao da mi kaže da je moj sin ubica“, kaže potreseni otac.

Foto: Facebook

Kako kaže, drug mu je ispričao da je njegov sin počinio ubistvo.

„Rekao mi je da je ubio Stanu. Dok smo pričali, on je opet pobegao. Odmah sma otišao u policiju, a usput sam zvao Hitnu pomoć da odu do nesretne žene. U međuvremenu sam javio prvom komšiji, koji živi pored pokojne Stane, da ode da proveri da li je istina, da li je živa. Pozvao me je posle nekog vremena i rekao da ju je našao na podu prekrivenu ćebetom i da nije živa“, kaže šokirani otac.

Potraga za maloletnim Lj. B. Okončana je istog dana njegovim hapšenjem u centru Bačke Topole, iza Topikove zgrade.

„Zbog lažnih dojava podignuta je velika akcija, zatvorana je škola u Topoli u koju je moj sin išao, blokirali su i selo. Međutim, on je uhapšen u gradu, a isto veče e odveden pred tužioca u Zrenjaninu gde je sve priznao. Nakon toga je odveden u zatvor“, kaže Jovica za naš portal.

Pre saslušanja naš sagovornik je razgovarao sa sinom koji mu je priznao šta se dogodilo.

„Rekao mi je da je ulazio kroz prozor kuće ubijene Stane kako bi ukrao ključeve od automobila, kada se ona pojavila na vratima. Tu kada su se sreli,u šoku i strahu, on je naleteo na nju, ona na njega. Počeli su da se komešaju i onda se dogodilo sve dalje…“, jedva prepričava naš sagovornik, pa dodaje:

Foto:privatna arhiva;

„Nožem je ubadao u predelu grudi, davio ju je kanapom, a čekićem ju je udarao po glavi“, jecajući i u neverici izgovara Jovica.

Razlog ovog zločina, kako ističe, ni sam ne zna.

„Moj sin nije koristio narkotike i nikome nije dužan novac, to znam. Živimo u maloj kući, video bih da je koristio nešto. Mi nemamo televizor, igramo karte ili domine, ali njemu su uništili detinjstvo i život. Ima nekoliko osoba u selu koji su ga prijavljivali bez razloga, napadali su ga alkoholiačri, bes u njemu se nakupljao, pa je ukrao i moj automobil prošle zime i slupao se, bežao je, ali smo uspeli da ga nekako smirimo sve do sada. Sada mu je nešto kvrcnulo u glavi i sav bes je iskalio na nesretnu ženu“, kaže neutešni otac.

Kako dodaje, nema opravdanja za postupak njegovog sina, jer je svestan da je počinio svirepo ubistvo.

„To je za osudu, a i on sam traži da ga što pre osude. Svi smo loše i supruga i moja majka su loše“, zaključuje potreseni otac.

Pročitajte još:

Za naš portal ranije se oglasila i rođena sestra ubijene Stane P, koja je istakla da se njena sestra nikada nije bojala ljudi jer je bila dobar čovek, i zato veruje da je pustila u kuću maloletnog Lj. B.

„Ovo je strašno. Šok. Njegov otac nam je brat od strica. On je dobar čovek, ali šta da kažem. Njega ne krivim, ali ja sestru više nemam. Ona je bila toliko dobra, pomagala je svima“, grcajući u suzama kaže potresena sestra ubijene Stane.

Podsetimo, policija je u utorak 21. februara, uhapsila Lj. B. (17), osumnjičenog da je u ponedeljak uveče, na najsvirepiji način usmrtio svoju tetku Stanu P. (65), a ceo Bečej i cela Srbija šokirani su okrutnošću ubice. On je masakrirao žrtvu nožem i čekićem, da bi ukrao auto koji vredi 500 evra. Ni njegova rodbina ne može da veruje šta je uradio, a prijavio ga je otac.

BONUS VIDEO: Komšija o porodici ubijenog deteta u Zaječaru