Foto: Privatna arhiva

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je Osnovnom sudu u Nišu optužni predlog protiv T. S., čije je dete (3) preminulo od opekotina, zbog sumnje da je izvršila krivično delo kršenje porodičnih obaveza. Tužilaštvo je predložilo da se okrivljena oglasi krivom i osudi na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina.

Trogodišnji sin Nišlijke preminuo je januara ovde godine od opekotina koje je zadobio.

Trogodišnjak je preminuo u stanu svoje bake D.T. u ulici Nova železnička kolonija nakon što se, kako su njih dve tada kazale ekipi Hitne pomoći a zatim i policiji, popario vrelom vodom iz tuša. One su tada objasnile da je mališan izmakao njihovoj pažnji dok su hranile i oblačile ostalo dvoje dece T.S., jedno staro šest meseci a drugo pet godina.

Pročitajte još:

Tvrdile su da je dečak nakon povređivanja bio živ te da su ga namazale mašću za opekotine a da su primetile da ne diše tek oko tri sata ujutro. Međutim, na saslušanju pred Osnovnim javnim tužilaštvom T.S. se branila ćutanjem a njena majka, protiv koje je takođe podneta krivična prijava za isto delo u redovnom postupku, je promenila prvobitnu izjavu. Tvrdila je da ni ona ni T.S. nisu bile prisutne u vreme povređivanja trogodišnjaka, odnosno da su u to vreme bile u Centru za socijalni rad. Prema navodima D.T., njena jedanaestogodišnja ćerka je bila ta koja je kupala mališane i G.S. poparila vrelom vodom Njene navode potvrdila je i jedanaestogodišnjakinja koja ima status posebno osetljivog svedoka.

G.S., otac tragično stradalog trogodišnjaka, taštine navode je ocenio kao neistinite a svoju suprugu opisao kao brižnu majku koja nikako ne bi naudila svojoj deci. Ona je 21. marta puštena iz pritvora koji joj je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odredio 30. januara. Njihovo dvoje dece odlukom Centra za socijalni rad privremeno je zbrinuto u hraniteljskim porodicama.

Obdukcija je pokazala da je trogodišnjak zadobio bezuslovno smrtonosne povrede jer je imao duboke opekotine na preko 90 odsto tela. Nalaz patologa doveo je u sumnju navode da je dečak bio živ još nekoliko sati nakon povređivanja.

BONUS VIDEO: Zaplena heroina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar