Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Sahrana trogodišnjeg dečaka, koji je 28. januara zadobio smrtne opekotine u iznajmljenom stanu svoje bake u ulici Nova železnička kolonija, biće održana danas u 12 sati na groblju u Nišu.

Majka T.S. (32), koja je uhapšena nakon što je dečak preminuo od povreda, i njen suprug G.S. (46), koji se od ranije nalazi u zatvoru, neće moći da prisustvuju sahrani svog trogodišnjeg sina, jer su nadležni sudovi odbili da ih puste iz pritvora.

Foto: Privatna arhiva

Da podsetimo, dečakovo beživotno telo pronašla je ekipa Hitne pomoći koja je došla na poziv ukućana.

Taj poziv je primljen oko tri sata izjutra 29. januara, rečeno je da na adresi pozivaoca ne mogu da probude dete. Ekipa je aktivirana kao prvi red hitnosti, na licu mesta zaatekli su dete bez vitalnih parametara, bez svesti, disanja i srčanog rada. Pokušana je reanimacija, ali je nažalost mališan je preminuo. S obzirom na to da se radilo o iznenadnoj i smrti nepoznatog porekla, obavešten je MUP, i tu se naš deo posla završio – kazao je ranije Dragiša Aleksić, specijalista urgentne medicine u niškoj Hitnoj pomoći.

Pročitajte još:

Objasnio je da su majka i baka medicinskoj ekipi kazale da se dete poparilo vrelom vodom.

„One su navele da se prethodnog dana oko 18 sati dete tuširalo vrelom vodom, te da se polilo po licu i gornjim i donjim ekstremitetima. Rekle su da su uzele neku mast i namazale ga, te da su ga stavile na spavanje. Poslednji kontakt su sa njim imale oko jedan sat iza ponoći, rekle su da je nastavilo da spava. Kada su oko tri sata pokušale da ga probude, nisu u tome uspele“, rekao je ranije lekar Hitne pomoći.

Institut za sudsku medicinu obavio je obdukciju detetovog tela a nalaz će biti upućen Osnovnom javnom tužlaštvu. Prema preliminarnim informacijama, mališan je preminuo od teških opekotina koje je zadobio leđima, grudima, stomaku i ekstremitetima ali ne i po dlanovima i stopalima, što navodi na zaključak da je bio u stojećem stavu kada je povređen.

BONUS video: Taksista pregazio pešaka u Nišu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar