Foto: Instagram/ dragutinovic_ivica

Ime poznatog nekadašnjeg srpskog fudbalera Ivice Dragutinovića ponovo se našlo na stranicama crne hronike nakon što je njegov brat V. D. (56) nasrnuo na muškarca zbog sukoba u saobraćaju. Kako je portal Nova.rs otkrio, sve se dogodilo u Prijepolju u utorak, kada je Dragutinovićev brat pobesneo jer je vozač ispred njega stao i upalio sva četiri pokazivača pravca. Ime i prezime poznatog fudbalera dovodilo se u vezu sa brojnim incidentima, a šira javnost još pamti da je u njegovom skupocenom "bentliju" presečena kolona predsednika Srbije na Topčiderskoj zvezdi.

Hronološki gledano poslednji u nizu incidenata koji se vezuju za ime poznatog fudbalera dogodio se kada je 26. septembra u Prijepolju kada je, kako se sumnja, njegov brat V. D. (56), zbog svađe u saobraćaju, nasrnuo na jednog vozača. Prema nezvaničnih saznanja do kojih smo došli, vozač kog je napao Dragutinovićev brat, vozio je ispred njega, a u jednom trenutku je stao i upalio sva četiri pokazivača pravca.

To je, po svemu sudeći, razjarilo Dragutinovićevog brata, pa je izašao iz svog vozila i pozvao drugog muškarca da takođe izađe, što je ovaj i učinio. Tada je i fizički nasrnuo na vozača koji je pao, a zatim je otišao sa lica mesta. U međuvremenu se oglasila i policija saopštenjem u kom navodi da je V. D. priveden zbog sumnje da je počinio krivično delo teška telesna povreda.

Foto:privatna arhiva

„V. D. (55) sa prebivalištem u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda. On se sumnjiči da je 26. septembra ove godine, nakon verbalne rasprave u saobraćaju, teško povredio muškarca iz Prijepolja. Povređeni muškarac zbrinut je u Zdravstvenom centru Užice“, saopštio je MUP. Informaciju o ovom događaju potvrdilo nam je Osnovno javno tužilaštvo u Prijepolju, koje je navelo i da će tražiti od suda da se V. D. odredi pritvor.

Osumnjičenom je u međuvremenu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju, određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu. Takođe, tužilaštvo je zatražilo da se prema V. D. odredi pritvor.

U međuvremenu, demantujući saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštva, oglasili su se i advokati V. D. rekavši da on nije pobegao sa lica mesta, već da je otišao da se javi lekaru, budući mu nije bilo dobro. Takođe, naveli su i da je V. D. protivpravno lišen slobode.

„Bentlijem“ na predsednikovu kolonu

Septembra 2017. godine beogradski mediji su izveštavali da je na Topčiderskoj zvezdi, u trenutku kada se predsednik Srbije Aleksandar Vučić pod pratnjom kretao ka Predsedništvu, izvršen „napad na kolonu vozila u kojoj se kretao“. Tog dana tri osobe su u skupocenom automobilu „bentli“ pokušale da preseku automobilsku kolonu „bentlijem“ španskih registarskih oznaka, a predsednikovo obezbeđenje ih je savladalo i identifikovalo.

Foto: Printscreen/TvPink

Međutim, pravo iznenađenje je usledilo kada se na licu mesta pojavio i poznati fudbaler Ivica Dragutinović, te je utvrđeno da je „bentli“ u njegovom vlasništvu. Kod njega je pronađen i pištolj za koji je utvrđeno da za njega poseduje dozvolu.

Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni i određeno im je zadržavanje do 48 časova. Reč je o radnicima obezbeđenja jedne beogradske diskoteke, od kojih je jedan kasnije ubijen.

Mladići su se branili da nisu imali nameru da napadnu predsednika, već da su „driftovali“ oko kružnog toka, tačnije okretali automobil pod punim gasom tako da škripe gume.

Drugovanje sa Šarićem

O fudbaleru Ivici Dragutinoviću više puta se govorilo u kontekstu njegovog problematičnog društva. Naime, kako je „Blic“ ranije pisao, poznato je da je Dragutinović u prijateljskim odnosima sa Darkom Šarićem, Pljevljakom optuženim za šverc kokaina iz Južne Amerike kom se trenutno sudi pred Specijalnim sudom u Beogradu i po optužbama da je pripremao ubistvo svedoka saradnika u drugom postupku Nebojše Joksovića.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Darko Šarić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Svi znaju da su njih dvojica povezani. Šarić i njegovi ljudi su ulagali svojevremeno u Dragutinovićevu karijeru i od tada datira poznanstvo“, ispričao je za “Blic” izvor blizak obojici.

Kako je tada rečeno, njih dvojica su navodno bili vlasnici nekoliko diskoteka i noćnih klubova u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare