Foto:privatna arhiva; Goran Srdanov/Nova.rs

Alen H. (42) iz Prijepolja brutalno je pretučen 26. septembra, nakon verbalne rasprave u saobraćaju, od strane V. D. (55), rođenog brata bivšeg fudbalera i reprezentativca Srbije Ivice Dragutinovića, saznaje list “Nova”. Rođak povređenog Alena H. kaže za naš list da je brat našeg reprezentativca nakon nesreće pobegao sa lica mesta, a tek nakon nekoliko sati javio se u bolnicu, gde ga je i pronašla policija.

Nemile scene odigrale su se u Hašimbegovića polju nedaleko od zgrade Elektrodistribucije kod uključenja na magistralni put, kada je Alen zaustavio svoje vozilo da bi izašla putnica.

„Porodično se bavimo proizvodnjom voća i povrća. Počela je sezona zimnice i Alen je krenuo da odveze robu, ali je usput povezao i komšinicu. Uključio je sva četiri migavca i stao sa strane, kako bi komšinica izašla, kada je ispred njega stao i preprečio mu put V. D.“, objašnjava nam sagovornik.

Foto:privatna arhiva

Rođak povređenog Alena navodi da su tada krenule psovke između osumnjičenog i povređenog čoveka.

„Ja nisam bio na licu mesta, ali kako smo saznali, V. D. je počeo da psuje Alena, pretpostavljam i da je on uzvratio, nakon čega ga je osumnjičeni pozvao da izađe iz automobila i direktno ga udario u lice. Alen se zateturao, ali je ostalo nejasno kako je zadobio i otvoreni prelom potkolenice“, dodaje naš sagovornik.

Rođak kaže da je V. D. potom pobegao sa lica mesta.

„V. D. je pobegao nakon nesreće, pronađen je tek nakon pet sati. Kako se informacija pronela kroz čaršiju, on je čuo i otišao u bolnicu da se prijavi kako ima mučnine i povraćanje, zbog čega su ga ostavili na odeljenju. Nakon toga dobio je uput za bolnicu u Užicu“, objašnjava Alenov rođak u razgovoru za naš portal.

Ogorčeni rođak navodi da ne može da poveruje kako nekoga zbog mučnine zadrže u bolnici, ali i ističe da je po sredi samo izbegavanje pravde za učinjeno nedelo.

Foto:privatna arhiva

Porodica u šoku

Povređenog Alena je pronašao rođeni stric, a kako navodi naš sagovornik, čitava porodica je u šoku.

„Alen ima troje dece, odnosno tri ćerke, porodičan je čovek. Nije imao problema nikada. Svestan je i nije životno ugrožen, što je jedino sada bitno. Radili su mu ekstenziju u Užicu, čeka operaciju koja će biti sledeće nedelje“, zaključuje naš sagovornik.

Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Tužilaštvo traži pritvor

O ovom događaju oglasili su se policija i tužilaštvo. Kako su iz MUP naveli, V. D. je priveden zbog sumnje da je počinio krivično delo teška telesna povreda.

“On se sumnjiči da je 26. septembra ove godine, nakon verbalne rasprave u saobraćaju, teško povredio muškarca iz Prijepolja. Povređeni muškarac zbrinut je u Zdravstvenom centru Užice. Osumnjičenom je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju, određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu”, naveli su iz policije.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju rečeno nam je da su tražili da se osumnjičenom V. D. odredi pritvor, a do zaključenja ovog teksta, odluka suda nije stigla.

Foto: Instagram/ dragutinovic_ivica

Oglasio se i advokat

Redakciji našeg portala obratili su se advokati Prijepolja, kao branioci osumnjičenog V. D, navodeći da je iznesen čitav niz neistinitih i klevetničkih tvrdnji u cilju diskreditovanja i povrede ugleda i časti njihovog klijenta, te da su neistinite informacije plasirane direktno od strane PU Prijepolje I Osnovnog javnog tužialštva u Prijepolju.

„Zarad istine, posebno naglašavamo da naš klijent V. D., nije pobegao sa lica mesta, niti je za njime raspisana potraga, već se on radi ukazivanja lekarske pomoći, u pratnji svog prijatelja obratio u Hitnu službu MC Prijepolje radi ukazivanja pomoći, zbog povreda zadobijenih u predelu glave, kao i vrtoglavice i mučnine, koje su nastale kao direktna posledica napada na njega od strane H. A.“, navode dalje i dodaju:

„Posebno naglašavamo da je V. D. zbog zadobijenih povreda i zadražan na hiruškom odeljenju OJ OB Prijepolje, a dana 27.09.2023.godine je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja hitno tarnsportovan i u ZC Užice, zbog sumnje da je pretrpeo potres mozga, i njegovo trenutno zdarvstevno stanje nije poznato“.

Advokati osumnjičenog su naveli i da je Policijska uprava drektno zloupotrebila svoja ovlašćenja.

„Dok se nalazio na lečenju, V. D. bio izložen višečasovnom uznemiravanju od strane pripdanika MUP-a PPU Prijepolje, koji su ga protivpravno obezbeđivali i dežurali ispred njegove sobe, iako tada nije imao svojstvo osumnjičenog, čime su drektno zloupotrebili svoja ovlašćenja, a čak su i u više navrata ulazilili u njegovu sobu i dodatno uznemiravali, čime su mu dodatno pogoršavali već do tada narušeno zdravstveno stanje“, naveli su pored ostalog.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar