Zoran Tatović, bivši profesor ruskog jezika, odao je danas počast stradalim učenicima i portiru škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Ističe da tokom svoje dugogodišnje karijere u prosveti nije ovako nešto doživeo i ukazuje na sistemske probleme.

„Nije lepo govoriti na ovom mestu i ovim povodom o krivici i odgovornosti. S druge strane, to je možda nužno, jer sistemski propusti su doveli do toga da đak od 13 godina digne ruku, pištoljem svoga oca, na svoje drugarice i drugove. Mislim da su krivi najviše zbog toga „Pink“, „Hepi“, Mitrović, Marić, njihovi prijatelji koji 10 godina promovišu nasilje, dekadenciju, destrukciju, i ovo se moralo desiti. Sinoć sam slušao predsednika, on je toliko šturo govorio o odgovornosti, valjda ga je strah da izgovori tu reč jer u ovom situaciji zna se na čija pleća bi trebalo da se svali odgovornost – na ministra prosvete, ministra unutrašnjih poslova, ali on bi verovatno, ako čuje šta sam rekao, rekao: „Ne dam Gašića, ne dam Lončara, ne dam Zagu Dolovac, ne dam Nebojšu Stefanoviću, ne dam, ne dam i tako u beskraj ne dam, amnestirajući krivce ne samo za ovo što se desilo, nego za mnogo štošta što ne valja u ovoj državi“, rekao je profesor i dodao:

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Zabrinut sam kao bivši profesor koji u toku 40 godina rada nije imao nijedan, ni nalik ovom, incident ili nerešivu situaciju. Bio je drugi i siguran sam bolji sistem od ovoga. Sistem u kome se znalo mesto i uloga profesora, mesto i uloga roditelja, koji je više sarađivao sa profesorom nego sa svojom decom“.

Pročitajte još:

Podsetimo, više hiljada građana okupilo se danas ispred škole „Vladislav Ribnikar“ kako bi odali počast stradali, u krvavom piru Koste K., takođe učenika te obrazovne institucije.

Kosta K. je u sredu ujutru upao u školu na Vračaru i hicima iz pištolja ubio devet osoba.

Najnovije informacije pratite na našem blogu.

VIDEO: Srbija žali za ubijenim đacima i čuvarom: Reka ljudi ispred škole Vladislav Ribnikar, školski drugovi pale sveće

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare