Foto: MUP Srbije, Nin, Nenad Mihajlović/Nova.rs

Nedeljnik NIN u najnovijem broju otkriva dosad nepoznate detalje iz istrage koja se protiv protiv Slobodana Malešića, bivšeg načelnika PU Novi Sad. U istrazi se pominju imena nekoliko visokih funkcionera iz vlasti, ali i ime kontroverznog biznismena Zvonka Veselinovića, koji se nalazi na crnoj listi SAD.

„Niko od njih zasad nije obuhvaćen istragom, koja nije okončana, ali nema ni podatka da se proveravaju eventualni poslovi koje su imali sa osumnjičenim Malešićem, tada pomoćnikom direktora policije zaduženim za specijalne jedinice i načelnikom novosadske policije. Imena su pobrojana u naredbi sudije za prethodni postupak u koju je NIN imao uvid i u kojoj se sa manje ili više detalja opisuju kontakti sa Malešićem, a za koje se navodi da su razlog da se produži tajni nadzor nad njim. Tu se između ostalih spominju nekadašnji gradonačelnik Novog Sada, a sada potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zatim njegov prethodnik u Ministarstvu odbrane Nebojša Stefanović, kao i kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović koji je na crnim listama SAD i Britanije“, ekskluzivno otkriva NIN.

Kako NIN dalje navodi, najviše se spominje osumnjičeni biznismen Dženan Kujović, koji se tereti da je deo organizovane kriminalne grupe koju je vodio Malešić, a koji mu je, kako navodi tužilaštvo, davao mito da bude zaštićen od istraga.

Slobodan Malešić Foto: Mup Srbije

„U naredbi za sprovođenje istrage se navodi i da je Malešić „usmenim zahtevom uticao“ na to da Dijana Hrkalović, kao sekretarka Uprave kriminalističke policije, skine Kujovića i njegov automobil mercedes sa nadzora, da bi ga vratila šest dana kasnije“, otkriva NIN.

Pročitajte još:

U istrazi protiv Malešića detaljno se opisuju susreti i razgovori koje je imao sa Zvonkom Veselinovićem.

„U slučaju biznismena sa Kosova navodi se mnogo detaljnije da je Malešić imao „neposredni kontakt sa Zvonkom Veselinovićem u njegovoj kući u Novom Sadu dana 7. aprila 2021. i putem internet aplikacije u vezi sa proverama koje je vršio Sektor unutrašnje kontrole MUP-a povodom saznanja da pripadnici Žandarmerije obezbeđuju Zvonka Veselinovića i prikrivanja tih činjenica od strane Malešića““, otkriva NIN.

Zvonko Veselinović Foto:MUP Srbije

Nedeljnik NIN piše i da su Malešić i Veselinović bili u kontaktu povodom toga da se neimenovanoj osobi bezbednosno interesantnoj omogući ulaz u Srbiju.

Takođe, kontaktirali su, kako se navodi, i „zbog saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao Veselinović u Beogradu 8. aprila 2021., kada je, kako se tvrdi, Malešić dao smernice da se Veselinovićev vozač Miljan Dragović ne izjašnjava kao pripadnik Žandarmerije policajcima na uviđaju.

Ceo tekst pročitajte u najnovijem broju nedeljnika NIN.

BONUS VIDEO: Velika akcija MUP, zaplenjeno 30 kilograma droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar