Foto: Goran Srdanov, Vesna Lalić, Dragan Mujan/Nova.rs/Facebook

Slučaj ubistva studentkinje Ivane Krivokapić (26), koja je pronađena mrtva u stanu u Mirijevu, više od dve nedelje je misterija. Prema poslednjim informacijama, policija ima DNK osumnjičenog, a portal Nova.rs otkriva šta sve dosad znamo o stravičnom ubistvu mlade devojke.

Poslednje informacije o istrazi ubistva studentkinje jesu da se čeka potvrda DNK tragova koji su pronađeni na mestu zločina, a koji se upoređuju sa genetskim materijalom osumnjičenog za ovo monstruzno ubistvo.

Prema nepotvrđenim informacijama, pretpostavlja se da je nesrećna devojka poznavala ubicu i da ga je kobnog dana pustila u svoj stan.

Foto:Screenshot/Facebook/Ivana Krivokapić

Na to je na samom početku ukazivala i činjenica da u stanu nije bilo znakova bilo kakve premetačine, te da je da on bio zaključan spolja. Pretpostavlja se da je ubica ušao u stan, ubio mladu devojku, a potom izašao i zaključao ga.

Istražitelji su odmah fokusirali istragu na ljude koji su poznavali Ivanu, upravo zbog saznanja koja su ukazivala na to da je ubica poznavao nesrećnu devojku. Tokom istrage saslušani su i njeni prijatelji. Oni su istakli da devojka, u periodu oko zločina, nije dobijala nikakve pretnje koji bi mogli da ukažu na ubistvo.

Ugušena jastukom

Motivi stravičnog zločina, koji su potresli javnost u Srbiji, zasad nisu poznati. Ivana je kraći period živela u stanu u Mirijevu, te je ni komšije iz zgrade nisu dovoljno poznavale.

Pretpostavlja se da je devojka ugušena jastukom ili tkaninom.

Ilustracija Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ono što je izvesno jeste da je samo pitanje dana kada će ubica biti uhapšen.

Podsetimo, po prijemu nalaza obdukcije sa toksikologijom, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv NN lica zbog ubistva Ivane, čije je beživotno telo pronađeno 24. decembra u iznajmljenom stanu u Mirijevu, sa brojim povredama koje su ukazivale da nesrećna devojka nije umrla prirodnom smrću.

Pročitajte još:

Ivanu su mrtvu u stanu pronašla braća kada su u subotu pokucala na njena vrata jer četiri dana nije odgovarala na njihove pozive. Kako je ranije rečeno, na njenom vratu su odmah bile uočljive modrice, zbog čega se posumjnalo na nasilnu smrt, a tu tezu dodatno je rasplamsala činjenica da su joj pantalone bile svučene, a bluza zadignuta.

BONUS VIDEO: Ubistvo u Ugrinovcima