Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Profimedia

Žitelji novobeogradskih blokova pre tri godine bili su svedoci nezapamćene potere posle koje je u gepeku automobila „sitroen C5" u Nehruovoj ulici pronađeno beživotno telo devojke Milice Stojanović (28), koja je bila mrtva već nekoliko dana.

Nezapamćen slučaj koji žitelji Gandijeve 106 V i danas prepričavaju otkriven je kada jedna od stanarki prijavila nesnosan smrad koji dopire iz stana 51, na šestom spratu ove zgrade, u Bloku 63.

„Prvo je došla patrola i pokušala da stupi u kontakt sa vlasnikom, ali je on rekao da je izdao stan jednom muškarcu i da sada ne može da stupi u kontakt sa njim. U tom trenutku, neko je policiji dojavio i da je video kako trojica muškaraca nose neki teret, koji liči na telo. Adrese su se poklopile i tada se veliki broj pripadnika interventne i uniformisane policije slio u ovaj deo grada“, navodi izvor našeg lista.

U međuvremenu, na drugom spratu iste zgrade policija je pronašla Miličinu torbu, kao i mobilni telefon. Listajući sadržaj, kako bi odgonetnuli njenu sudbinu, policajci su se zaprepastili.

Ilustracija Foto: Nemanja Jovanović

„Unutra je bilo pet fotografija njenog leša u sanduku i van njega. Odmah je bilo jasno da ona nije živa, ali tela nije bilo“, navodi dalje naš sagovornik.

Policija je odmah raspisala potragu za Nikolom Kovačević (40), kome je stan iz kog se širio smrad, bio izdat.

„Nikola K. je zatečen u automobilu, a sa njim su bili Dušan D. (43) i Ivan V. (24), kod koga je pronađen pištolj, a čiji je vlasnik navodno Nikola. Automobil je pregledan i pronađeno je nekoliko kesica heroina. Privedeni su u policijsku stanicu. Nikola je tada ispričao da se Milica, navodno, „overila“ drogom, kao i da je duže vreme dolazila kod njega. Kada se predozirala, kako je naveo, on se „plašio se da pozove policiju i Hitnu pomoć“. Nije znao šta će sa telom, pa je pozvao trojicu drugara u pomoć“, prepričava dešavanja od pre nekoliko godina naš sagovornik.

Foto:Nemanja Jovanović

Milicu su, kako je naveo osumnjičeni, uvili u najlon i stavili u sanduk od kreveta. Posle nekoliko dana, kada je telo počelo da se „oseća“, odlučili su da ga bace na neko smetlište.

„Uspeli su da je sa šestog spuste do drugog sprata, a onda su je tu izvadili iz sanduka i u najlonu uneli u lift. Tokom uviđaja pronađeni su tragovi krvi devojke i na stepeništu i u liftu. Kada su je izneli iz zgrade, ubacili su je u gepek automobila i ostavili na parkingu u Nehruovoj ulici, kod broja 95, gde je policija i pronašla telo“, dodaje izvor.

Protiv Nikole podneta je krivična prijava za omogućavanje uživanja droga sa smrtnom posledicom. Dva dana nakon otkrivanja ovog jezivog slučaja, Kovačević je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pročitajte još:

„On je naveo da je, da bi imao dokaz da nije ubio Milicu, napravio nekoliko fotografija njenog beživotnog tela i to njenim telefonom. Takođe, rekao je i da je dok su nosili telo, ono je počelo da se raspada, pa su se Kovačević i njegovi saučesnici uspaničili“, priča on.

Policija, inače, sumnja da je Nikola u iznajmljenom stanu organizovao prodaju droge, a postoji mogućnost i da se Milica tamo prostituisala kako bi zaradila novac za heroin. Nestanak devojke prijavila njena porodica sedam dana ranije, koja je navela da je ona neposredno pre toga izašla sa lečenja od bolesti zavisnosti.

VIDEO: Uviđaj u Subotici na mestu zločina gde je čovek ubio suprugu