Foto: Shutterstock/MUP

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšena je u velikoj akciji MUP i BIA početkom februara prošle godine, a ni godinu i po dana kasnije nije poznato gde su štekovi s novcem ovog klana.

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) sprovodi finansijsku istragu protiv ove grupe, a kako je ona tajna, zasad nema informacija dokle se stiglo sa njom. Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, ona još uvek nije okončana, a štekovi s novcem nisu do danas pronađeni.

Okrivljeni pripadnici ozloglašenog klana novac su ulagali u nekretnine, skupocene predmete, ali i automobile. Ipak, onaj već deo novca koji su proteklih godina “zaradili” činjenjem krivičnih dela i dalje je misterija.

“Reč je o novcu koji je neuporedivo veći od onog što je pronađeno i zaplenjeno. Prilikom pretresa stanova i kuća vođa klana pronađen je tek manji deo novca i to nekoliko desetina hiljada evra. Pravi štekovi su misterija”, ističe izvor.

Foto: Shutterstock

Nedavno se u medijima pojavila vest da je pronađen jedan od štekova ove grupe. Navodno je reč o grobnici na groblju u Barajevu, te da je tamo sakriveno oružje, novac i narkotici.

Ipak, ovi navodi, od strane zvaničnih institucija, nisu potvrđeni.

Pročitajte još:

Štekovi u Crnoj Gori

Ono što je izvesno jeste da pojedini štekovi s novcem čak nisu ni u Srbiji, a o čemu je ranije pisao naš list.

„Nije isključeno da su pojedini štekovi u Crnoj Gori, s obzirom da je grupa Belivuk-Miljković bila bliska sa „kavačkim klanom“ iz Kotora. Odnosno, poznato je da su imali dobra uporišta u toj zemlji, često su odlazili tamo“, rekao je ranije izvor našeg lista.

U medijima se u više navrata pojavljivala i informacijama da su Belivuk i Miljković novac ulagali u bitkoine, u kojima su navodno videli budućnost.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Ono što je izvesno jeste da ni na jednom saslušanju nisu želeli da govore o novcu koji poseduju. Ipak, u više navrata su isticali da su za svoje usluge dobijali velike iznose.

Jednom prilikom o tome je govorio i Marko Miljković.

“Pitajte Papića koliko nam je novca donosio zato što radimo za SNS, pa kada budete videli o kom iznosu se radi, odustaćete od postupka za pranje novca, a utvrđivaćete onda gde nam je novac od SNS“, rekao je Miljković u jednom iskazu.

Pročitajte još:

Pod istragom i supruge

Inače, tužilaštvo vodi istragu i protiv Tanje Miljković i Bojane Belivuk, a reč je o suprugama uhapšenih vođa klanova.

„Češlja“ se njihova imovina, odnosno kojim novcem su kupile nekretnine koje se vode na njihova imena.

Reč je o nekoliko objekata – jedan je na teritoriji Pančeva,dva u ulicama Čačanska i Živka Davidovića. Takođe, ispituje se kojim je novcem kupljen stan u Kozarčevoj ulici na Zvezdari.

Sem pomenutih objekata, ispituje se i poreklo novca kojim su kupljeni automobili, ali i luksuzni satovi koje poseduju vođe kriminalne grupe.

Podsetimo, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšen je februara prošle godine u velikoj policijskoj akciji.

Pripadnici ove kriminalne grupe terete se za niz teških krivičnih dela među kojima su i uibistva, a godinama unazad paravan za kriminalne aktivnosti bila im je navijačka grupa Partizana, „Principic“.

Lalić progovorio

Tužilaštvo za organizovani kriminal zasad ima tri aduta protiv klana Belivuk-Miljković. Reč je o okrivljenim saradnicima – Nikoli Spasojeviću, Bojanu Hrvatinu i Srđanu Laliću.

Srdjan Lalic Veljko Belivuk Velja Nevolja
Veljko Belivuk Velja Nevolja i Srđan Lalić Foto:MUP Srbije

Lalić je poslednji progovorio o zločinama ove grupe, a zasad nije poznato da li je možda on govorio o štekovima s novcem.

BONUS VIDEO: Nove žrtve klana Miljkovića i Belivuka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare