Foto: Printscreen/Tv Pink; shutterstock by TonyV3112; privatna arhiva

Nakon što je aprila 2019. godine u Beogradu nestao Goran Mihajlović, za kog će se tri godine kasnije ispostaviti da je bio jedna od prvih žrtava klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u glavnom gradu je pronađen njegov automobil marke "porše kajen" ali su u njemu, prema podacima koji su se našli u optužnici, pronađeni samo Mihajlovićevi tragovi. Interesantno je da su u svojim svedočenjima Mihajlovićeva supruga i prijatelj ispričali da su videli kako taj auto odvozi njima nepoznata osoba još u trenucima kada se nije znalo ništa o Mihajlovićevoj tragičnoj sudbini, ali u optužnici podignutoj za Mihajlovićevo ubistvo ne postoji objašnjenje ko su bile te osobe.

Klupko misterioznih okolnosti oko nestanka Gorana Mihajlovića počela da je odmotava njegova majka, sprovodeći praktično privatnu istragu o nestanku deteta jer bi je prilikom svake posete policiji, kojoj je prijavila nestanak svog deteta, nailazila na zatvorena vatra. A, kako i ne bi kada je inspektor, kod kog je tih dana dolazila, zapravo bio Božidar Stolić, isti onaj koji je prošle nedelje osuđen na dve godine zatvora jer je za 500 evra odavao poverljive informacije klanu Veljka Belivuka…

Goran Mihajlović
Goran Mihajlović Foto: Privatna arhiva

Kada je tri godine nakon njegovog nestanka podignuta optužnica za ubistvo Gorana Mihajlovića, saznajemo da su, osim njegove majke, „privatnu istragu“ vodile i druge osobe iz njegovog okruženja. Tako u delu optužnice u kom je opisano svedočenje njegove supruge K. S. navodi se je ona na snimcima sa nadzornih kamera u Resniku, gde je Mihajlović parkirao svoj automobil na jednom brdu, vidi kako oko 1.00 sat iza ponoći nepoznate osobe dolaze do automobila i odvoze ga.

Mihajlovićev prijatelj, takođe svedok u ovom postupku, naveo je gotovo identično – da je kobnog dana bio u Resniku nekim drugim poslom, da je krenuo put istog tog brda i da se mimoišao sa Goranovim „poršeom“, a da je za volanom tog vozila bio muškarac sa bradom i kačketom.

U optužnici, među dokazima, navedeno je da je u Mihajlovićevom „poršeu“ pronađen DNK biološki trag koji se nesumnjivo poklapa sa njegovim. Međutim, ni u jednom trenutku ne spominje se ko je osoba sa bradom i kačketom, iako upućeni mogu naslutiti.

„Porše“ na Novom Beogradu uočila patrola

Takođe, najblaže rečeno interesantan podatak je i to što je Mihajlovićev „porše“, dok se on još službeno vodio kao nestalo lice, pronađen na Novom Beogradu te 2019. godine. Uočila ga je, ni manje ni više, nego policijska patrola u redovnom obilasku. Iako je reč o automobilu koji pripada nestalom licu, on nije obrađen na način na koji se to radi, pa tako u tom trenutku nisu izuzimani biološki tragovi. Ukoliko taj podatak dovedemo u vezu sa činjenicom da se Mihajlovićevim nestankom tada bavio inspektor Božidar Stolić, mogli bismo i doći do odgovora na pitanje – zašto.

Paralele radi, u istoj optužnici do detalja su opisani svi tragovi koji su pronađeni u automobilu Nikole Mitića, u kojima su čak nađeni i tragovi Lazara Vukićevića, koji je takođe Belivukova žrtva za koju je Mitić, kako se sumnja, radio.

Porše„ se vodi na babu

U prepisci koju su supruga i prijatelj razmenjivali, kako su mislili, sa svojim suprugom Goranom, dovedeno je u pitanje i vlasništvo ovog automobila, jer je Belivukov klan žrtvama prenosom ovlašćenja „otimao“ vozila. Da se nešto sumnjivo dešava, shvatili su kada je navodno Mihajlović tražio da se „porše“ proda i da se donesu pare, na šta su ga oni podsetili da se skupoceno vozilo vodi na „neku babu“.

Bonus video: Ovako su uhapšeni otmičari „kavčanina“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar