Foto: E-Stock/Miloš Rafailović, Privatna arhiva, Pedja Milosavljevic / AFP / Profimedia

Supruga Mila Radulovića Kapetana, člana škaljarskog klana koga su Veljko Belivuk i Marko Miljković oteli, koristili kao mamac dva meseca, a potom likvidirali, ispričala u tužilaštvu da je posle otmice odnela ogromne sume novca koje su zahtevali kidnaperi.

Supruga visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana Mileta Radulovića Kapetana u svom iskazu crnogorskom tužilaštvu ispričala je da je posle nestanka muža s njegovog mobilnog telefona dobijala zahteve da donosi novac i da je na traženo mesto odnela nekoliko stotina hiljada evra i dva skupocena sata, prenosi portal Dan.

Podsetimo, Kapetan je, prema navodima tužilaštva, otet 14. oktobra 2020. godine u mestu Stanjićeva Rupa, u blizini Spuža u Crnoj Gori. Kako se sumnja, u otmici su učestvovali Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković, bliski kavačkom klanu.

Milo Radulović Kapetan Foto: Privatna arhiva

Kako se sumnja, od otetog Kapetana su zahtevali da im oda informacije o pripadnicima škaljarskog klana, oružju, drogi i novcu koji skrivaju, a preko njegovog telefona sa Skaj aplikacijom, u kuću u Ritopeku u Beogradu namamili su Lazara Vukićevića.

Pročitajte još:

„Tokom istrage je otkriveno da su Kapetanov telefon iskoristili i da njegovu suprugu nateraju da im preda novac. S. R. je u svom iskazu potvrdila da je zahteve dobijala na mobilni telefon i da je u više navrata nosila novac, ali i satove“, navode crnogorski mediji.

Tokom istrage je otkriveno da su Radulovića u zatočeništvu držali dva meseca i da su ga ubili 21. decembra 2020, i to tako što su napravili omču od produžnog kabla i zadavili ga. Za zločin je osumnjičen Petar Đurović, koji je u pritvoru u Crnoj Gori.

BONUS VIDEO: Veze klana Veljka Belivuka sa kavačkim klanom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare