Foto: Printscreen/Tv Pink; shutterstock by TonyV3112; privatna arhiva

Okrivljeni saradnik u postupku protiv klana Veljka Belivuka, Nikola Spasojević, ispričao je u svom iskazu pred Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK) sve o ubistvu Gorana Mihajlovića, ali i kako je za svoje učešće u likvidaciji, od vođa kriminalne grupe, na poklon dobio automobil “golf 6”.

Spasojević je, a kako se navodi u optužnici u koju je list Nova imao uvid, do detalja ispričao koja je bila njegova uloga u zločinu.

“Početkom 2019. godine Veljko i Marko su ga pozvali da ide sa njima kako bi našli neku kuću u Surduku. Kada su stigli u Surduk, rekli su mu da stane ispred jedne kuće koja je imala veliki plac i belu ogradu. Ostao je u kolima, dok su njih dvojica prošli kroz kapiju i uputili se u kuću u kojoj su se zadržali 15 minuta”, navodi se u optužnici.

Nabavka materija

Spasojević navodi da je posle nekoliko dana Belivuk došao kod njega i dao mu spisak stvari, odnosno materijala, koje je trebalo da kupi jer je navodno optuženi vođa grupe planirao renoviranje kuće. Potom je pomenuti materijal ostavio u stanu Belivukovog dede u Mirijevu, da bi ga nešto kasnije, s vođom klana, odvezao u šupu u Surduku.

Od tog događaja prošlo je dvadesetak dana, nakon čega je Spasojeviću izvesni Nenad zvani “Đeneral”, na stadionu Partizana, doneo „Skaj“ telefon i rekao mu da ima poruku od Belivuka.

„Treba da budeš s nama celu noć, da nam nešto pomogneš“, glasila je poruka od Belivuka.

Foto: nova.rs/video

Spasojević je posle izvesnog vremena, s pripadnicima grupe, otišao u vikendicu u Ritopeku. Tada je prvi put video da postoji tajna prostorija u vikendici, a u kojoj su optuženi mučili žrtve.

Mihajlović ležao vezan i trakom na očima

U njoj je vezan ležao Goran Mihajlović, koji je imao traku na očima. Spasojević je u svom iskazu pred tužilaštvom istakao da je njegov zadatak bio da čuva Mihajlovića tokom noći.

“Pokušao je da stupi u kontakt s Mihajlovićem, a on mu je rekao da su ga namestili drugovi i da ne može s njim da razgovara jer su mu Belivuk i Miljković rekli da ako bude ćutao, da će ga sutra pustiti”, navodi se u optužnici.

Goran Mihajlović
Goran Mihajlović Foto: Privatna arhiva

Spasojević je istakao i da je Mihajlovića u jednom trenutku pitao da li je gladan ili žedan, na šta mu je on rekao da samo želi da ide kući.

“Posle nekog vremena, Vlade Draganić je došao da ga čuva, a Spasojević je tada otišao u kuću. Ujutru su došli Belivuk i Miljković “golfom” i rekli su Spasojeviću da ide po kamion i da kupi paletu peska.

Pročitajte još:

Inače, reč je o kamionu koji su mu ranije tražili Belivuk i Miljković, kako bi telo Mihajlovića, nakon likvidacije, prevezli u Surduk.

„Kamionom se vratio u Ritopek, nakon čega mu Miljković govori: “Ajde uđi u prostoriju i probudi momka”. On ulazi i kaže: “Momak, probudi se”, nakon čega svi počinju da se smeju. Tada uviđa da je Mihajlović mrtav“, navodi se u optužnici.

Spasojević je u svom iskazu istakao i da su se Draganić, Belivuk, Miljković i on iz Ritopeka, s telom, uputili u Surduk gde su spalili Mihajlovića na lomači od guma.

Surduk Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Potom su krupnije delove tela, koji nisu izgoreli, bacili u provaliju kod vikendice, ali i u Dunav kod Borče.

Spasojević se zatim, s Miljkovićevim i Belivukom, našao u piceriji “Pikolo” u Borči. Tom prilikom rekli su mu da su mu spremili iznenađenje i da hoće da mu poklone “Golf 6”.

Pročitajte još:

„To nisam mogao da odbijem”, rekao je Spasojević, navodi se u optužnici.

Kako je naš list nedavno pisao, Mihajlović je ubijen zbog mašine za pravljenje tableta koju je posedovao.

Podsetimo, klan Veljka Belivuka tereti se za sedam brutalnih likvidacija. Grupa je uhapšena početkom februara prošle godine.

BONUS VIDEO: Policija zaustavila „audi“ na naplatnoj rampi, u gepeku našli 20kg heroina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar