Srdjan Lalic Veljko Belivuk Velja Nevolja
Veljko Belivuk Velja Nevolja i Srđan Lalić Foto:MUP Srbije

Srđan Lalić, član kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, priznao je krivična dela koja mu se optužnicom stavljaju na teret, nezvanično saznaje portal Nova.rs.

Srđan Lalić je, podsećanja radi, jedan od pripadnika Belivukovog klana kog smo imali prilike da vidimo nasmejanog na fotografijama iz kuće strave u Ritopeku, takozvane klanice gde su ubijali i mleli svoje žrtve pripadnici ovog klana.

Lalić je, prema navodima optužnice, bio jedan od najbližih saradnika Belivuka i Miljkovića, tako reći, njihov „čovek od poverenja“. Učestvovao je u svim likvidacijama – ubistvima Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, a za koje se sumnjiči ovaj klan. Takođe, bio je među ključnim ljudima u mučenju muškaraca.

Tako je okrivljeni Vojislav Đorđević na saslušanju pred tužiocem ispričao sve detalje i o silovanju I. S. u prostorijima na stadionu u Humskoj u Beogradu. Između ostalog, rekao je da je u prebijanju mladića učestvovalo više muškaraca, među kojima je bio i Lalić.

Istakao je da je Lalić, zajedno s izvesnim muškarcem koga zovu „Deda“, čak i seksualno zlostavljao mladića, ali i da je bio najbrutalniji od svih. Naveo je i da je čuo da su za okrivljenog Lalića govorili da je „veoma loš“ i da je „faktički psihopata“, navodi se u optužnici. Neretko je i sam imao ideje kako bi mogla žrtva da se muči, odnosno, kako se navodi u optužnici, „izdvojio se upravo zbog toga“.

Podsetimo, danas se pred Specijalnim sudom u Beogradu nastavlja ročište u postupku koji se vodi protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i pripadnika njihove kriminalne grupe. Juče je konačno završeno sa čitanjem optužnice, a danas bi okrivljeni trebalo da se izjasne o krivici. Kako su ranije najavili Miljkovićevi advokati, nastojaće da obore dokaze dobijene na, kako su naveli, nezakonit način. Reč je o komunikaciji sa „Skaj“ telefona.

Bonus video: Koga će sve iz državnog vrha Belivuk da povuče sa sobom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram