Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Nišlija Nikola N. (36) koji je sinoć u ulici Ljubomira Nikolića pokušao da ubije Željka R. (36), učinio je to iz ljubomore. Kako saznajemo, obojica su bila u vezi sa istom ženom sa kojom i jedan i drugi imaju dete. Mada su se i jedan i drugi sa njom razišli, Nikola nije mogao da oprosti Željku vezu sa bivšom partnerkom koju je godinama proganjao.

Radmila Rajković, majka žrtve, kaže da je neposredno pre krvavog obračuna, Nikola njenom sinu upućivao telefonske pretnje.

„Željko je sa drugom pio kafu kod nas, kada su počele da mu stižu preteće poruke na mobilni telefon. Nikola mu je govorio da je gotov, da će mu presuditi. Moj sin mu je odgovorio da su te poruke dokaz za policiju, te da će ga prijaviti zbog pretnji“, opisuje ova Nišlijka događaje koje su prethodili pokušaju ubistva.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Kako kaže, ubrzo nakon toga, ne sluteći da mu je suparnik postavio zasedu, Željko je krenuo da uzme sina iz predškolske ustanove.

„Čim je izašao na ulicu Nikola ga je zaskočio i počeo da ga bode. Sreća je da je njegov drug sa prozora video napad, zgrabio je jednu metalnu šipku i odbranio moga sina“, nastavlja Radmila. Dodaje da ovo nije prvi put da su na meti istog čoveka.

„I ranije nas je napadao, stalno smo imali problema sa njim. I ta žena zbog koje je došlo do sukoba je bežala od njega. Znam da je bila i u Sigurnoj kući nekoliko puta“, rekla je Željkova majka.

Pročitajte još:

Violeta Milojević, čija je ćerka bila u vezi sa obojicom muškaraca, objašnjava da je Nikola pre napada na Željku, bio u njenoj kući.

„Razbio je staklo na stanu, moja ćerka je sve to snimala, kazala mu je da će ga prijaviti. Nikola joj je zapretio da će otići kod Željka, da će ga izbosti nožem te da će ubiti i mene i unuče i moga sina“, rekla je Milojević.

Kako saznajemo, zbog porodičnog nasilja je protiv Nikole u zadnje tri godine podneto osam krivičnih prijava. Osim prema bivšoj partnerki, on je dva puta bio nasilan i prema zajedničkom detetu.

Povređeni čovek zbrinut je u niškom Univerzitetskom kliničkom centru. Kako je saopšteno iz ove zdravstvene ustanove, on ima ubodne rane u predelu vrata, glave i levog ramena.

„Zbog delikatnosti povrede glave, pacijent je hospitalizovan na Klinici za neurohirurgiju. U ovom momentu je hemodinamski stabilan, svestan, komunikativan, sa prisutnom slabošću desne strane tela. Primenjuju se sve dijagnostičke i terapijske procedure. Pacijent je pod stalnim nadzorom neurohirurga a na osnovu njegovog zdravstvenog stanja biće donošene odluke o daljem toku lečenja“, rečeno je u UKC.

BONUS VIDEO: Mesto ubistva na Banjici i napad na novinarske ekipe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare