Foto:Screenshot/TikTok/aleksandra_98_p

Na društvenoj mreži TikTok pre 24 časa objavljen je snimak maltretiranja starije žene iz Obrenovca. Svedok nasilja koje se vrši nad iznemoglom i starom ženom je devojka koja je i objavila video materijal, a koja je upisana kao Aleksandra Popović.

Kako ova devojka navodi u opisu, sve se događa u komšiluku njene majke, a prema njenim rečima, baku maltretira njen suprug i to dugi niz godina. Ona je skupila hrabrosti, uprkos pretnjama nasilnika da će povrediti i nju i njenu porodicu, da baku koja je žrtva nasilja skloni i sakrije od nasilnika, a istog prijavi policiji.

Iako je Aleksandra više puta bezuspešno prijavljivala slučaj policiji, ovog puta je njen cilj ostvaren. Baka je na sigurnom, a nasilnik je iza rešetaka.

„Nasilnik matretira baku već godinama unazad. Uvek kada smo čuli da je tuče, prilazili smo njihovom dvorištu, vikali, pokušavali da se suočim sa njim, ali on je pretio, i to oružjem da će nas pobiti“, rekla je Aleksandra.

@aleksandra_98_p #fyp #nasiljenadzenama #nasilje #nasiljeuporodici ♬ Sad song by piano and violin(886018) - NOVA

Sagovornica je objasnila da supružnici imaju sina koji je bolestan i koji je, bez obzira na dijagnozu, pokušavao da se ocu suprotstavi i da ga čak pretuče kada ovaj petuče njegovu majku. Bolesna i iznemogla žena je dementna, i zbog njenog stanja nije ni svesna šta joj se dešava.

„Imaju i sina koji živi sa njima, on prima određenu terapiju za koju je najčešće zadužen njegov otac, pa ko zna kako ga i da li ga leči jer mu se u više navrata suprotstavio pokušavajući da zaštiti majku“,  dodaje Aleksandra.

Ona je na svom TikTok nalogu objavila uznemirujuće snimke gde se vidi kako dotični sa štapom tera baku da se vrati kući i tretira je kao neku životinju.

Na drugom video snimku koja je ona objavila čuju se krici bake, a takođe se može primetiti da žive u jako nehumanim uslovima.

@aleksandra_98_p #nasilje #nasiljeuporodici #nasiljenadzenama ♬ original sound - Aleksandra Popovic

„Njega su hapsili ranije i to zato što ga je sirota žena i prijavljivala, ali on čim izađe iz zatvora pretuče je bez milosti. Kada smo mi prijavljivali slučaj policiji, oni nisu bili zainteresovani ni da izađu na teren, iako dotični ima dosije, da je izvršio nasilje nad svojom ženom. Kada su jednom iz mog dvorišta čak i videli da je nasilnik tuče štapom, opet nisu prstom mrdnuli i rekli da oni tu ne mogu ništa. To je strašno. Tek kada je ovaj slučaj došao do većeg broja ljudi, policija je reagovala i on je sada u pritvoru“, objašnjava Aleksandra.

Baka koja je žrtva nasilja je sada u svom domu sa sinom, i kako nam je sagovornica objasnila, ona i njen sin će verovatno biti zbrinuti u nekom domu da se neko stara o njima s obzirom na to da su oboje veoma bolesni i pod terapijom.

„Šta će biti sa nasilnikom ne znam. Ja se jako bojim, ne samo za baku već i za moju porodicu jer on zna da smo ga mi prijavili i pretio je i meni i mojoj porodici. Moja majka je pre dva dana imala saobraćajnu nesreću i vezana je za krevet, ali je jako uznemirena zbog ovog slučaja pa ne može da se posveti sebi i samo strepi. Pretio nam je i nožem i puškom i mojoj deci je pretio. Stvarno se nadam da će neko reagovati. Obratila sam se i policiji u Beogradu“, rekla je devojka.

Poslednji snimak koji je objavila na svom Tik toku je video bake koja je na sigurnom.

@aleksandra_98_p #nasiljeuporodici #nasilje #nasiljenadzenama ♬ original sound - Aleksandra Popovic

***

VIDEO: Protest protiv nasilja nad ženama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar