Foto: Privatna arhiva/ Ubica Denis M.

Meštani sela Čenej kod Novog sada u šoku su nakon stravičnog zločina koji se dogodio prošle nedelje, kada je Denis M. brutalno ubio komšiju Dušimira P. U razgovoru za Nova.rs, meštani ističu da je Denis, koji je uhapšen nedugo nakon zločina, poznat kao problematičan muškarac, sklon incidentima, te da nije prvi put da zbog njega interveniše policija.

Čenej je mirno mesto nadomak Novog Sada, gde se retko dešavaju neki ozbiljniji incidenti, pa je ovo svirepo ubistvo potreslo meštane. Komšije ubijenog Dušimira ističu da je on bio dobar čovek, ta da nikom nije jasno kako je moguće da se ovakav zločin dogodio.

Kuća ubijenog Dušimira u Čeneju

„Bili smo dobre komšije. Oni su od mene kupili plac na kome su sagradili kuću. Njegov sin Igor ima psihičkih problema i Dušimir se starao o njemu. Ja sam ga videla u petak uveče, rekao mi je da ide u prodavnicu da kupi nešto za večeru, i dodao da Igor spava, pa kad ustane da nešto pojede. I onda sutra dan vidim mnogo policije ispred kuće. Igor je ustao, valjda, u toku noći i zatekao Dušimira da leži“, kaže Velinka, komšinica porodice.

Foto: Uglješa Bokić/Nova.rs; Komšinica ubijenog Dušimira

Ona navodi da je osumnjičeni Denis M. važio za problematičnog, da je krao po selu i pravio incidenta. Kaže da je živeo sa stricem, jer su mu roditelji preminuli, ali da stric ništa nije mogao po pitanju njegovog ponašanja.

Pročitajte još

„On je radio po kućama, kome šta treba, a ustvari je gledao ko šta ima kod kuće, da može da ukrade. Ja sam čula i da je navodno kod Dušimira bio nešto po dvorištu da mu radi. Moguće da je tu nešto bilo i eto. Ubi čoveka, strašno“, kroz plač priča baka Velinka.

Kafić u Čeneju u kom se skupljaju meštani

Retko ko od meštana želi da komentariše zločin. Uglavnom svi ističu da je Čenej mirno selo i da meštani međusobno nemaju problema, kao i da su svi šokirani onim što se dogodilo.

Za ubicu govore uglavnom isto kao i komšinica Velinka. Kažu da je bio problematičan, da je voleo da pije i da je tada znao da bude agresivan.

„Dolazila je policija ovde zbog njega više puta, ali su ga brzo puštali. Pričalo se da ima papir da je neuračunljiv i da je zbog toga stalno puštan na slobodu. I ovde u kafani je pravio probleme pa mu je bio zabranjen ulaz“, rekao je jedan meštanin.

Meštani se pribojavaju da ubica ne bude pušten na slobodu zbog svog psihičkog stanja.

Foto: Uglješa Bokić/Nova.rs/Traka od policijskog uviđaja na mestu zločina u Čeneju

„Nadamo se da ga i ovaj put neće pustiti i da se neće izvući na svoje psihičko stanje. I bolje je da ga ne puštaju, jer je celo selo kivno na njega“, dodaje naš sagovornik.

Meštani sumnjaju i da je motiv bio koristoljublje.

„Dušimir nije bio bogat čovek niti je imao neke dragocenosti u kući. Ko zna šta mu je ovaj zlotvor zamerio, ne bi nas čudilo i da ga je ubio jer mu se možda nije dopala čašica u koju mu je sipao rakiju“, navode meštani ovog sela.

Sa druge strane, za ubijenog Dušimira svi imaju reči hvale.

„On je bio fakultetski obrazovan čovek, radio je u Azotari ceo život i odatle se i penzionisao. Nije zaslužio da završi ovako“, kaže meštanin.

Sin pronašao telo ubijenog oca

Sin ubijenog Igor. P. prijavio je pre tri dana da je u svojoj kući pronašao oca u lokvi krvi koji ne daje znake života. Sina ubijenog Dušimira odmah su uhapsili zbog sumnje da je ubio oca, ali se daljom istragom ispostavilo da je komšija Denis M. izvršio zločin, jer je policija pronašla nož kojim je ubijen Dušimir, a na kojem je pronađen Denisov DNK.

Dušimir je ubijen na veoma svirep način jer mu je ubica zadao desetine uboda nožem uglavnom u predelu vrata.

Osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar