Foto: Shutterstock, Stefan Tomasevic/ATAImages

Nebojša Janković, član je kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je imao vojničku disciplinu i oštro oko za oružje, što i nije tako čudno uzimajući u obzir činjenicu da je reč o bivšem policajcu. Janković je učestvovao u nekoliko likvidacija, a sudeći prema tvrdnjama okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, najviše je pazio o tome da prilikom zločina ne ostavi tragove.

Janković je tokom jučerašnjeg suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu ispitivao okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, a tom prilikom o njemu su otkriveni dosad nepoznati detalji. Tako je, sudeći po rečima Lalića, Janković bio jedan od disciplinovanijih pripadnika Belivukove vojske.

„Predstavljaš mi se kao Sale, tad si mi rekao da si radio u nekim službama, čovek treba mnogo vremena da provede da te upozna, vrlo disciplinovano funckionišeš“, rekao je Lalić prisećajući se upoznavanja sa Jankovićem.

Srđan Lalić Foto: Privatna arhiva

Tokom višesatnog ispitivanja Lalića, javnost je imala priliku da čuje čudne stvari o Jankoviću, poput toga da svako jutro puca u svrake.

Janković: Da li je meni neko pretio po život?

Lalić: Ti si bio ispod radara.

Janković: Znači meni niko ne preti, nemam materijalnu korist i idem kao psihopata?

Foto: Shutterstock

Lalić: Postoji naša Skaj komunikaciju, u 5 ujutru se budiš i upucavaš svrake, na Čukarici si zabranio prelet svraka. Kupiš vazdušnu pušku od 3.000 evra iz hobija.

Janković je, ako je tvrditi po rečima Lalića, bio najpedantniji prilikom izvršenje krivičnih dela.

„Tvoj DNK nije (pronađen), ti si masku retko skidao u klanici (kuća u Ritopeku) a kamoli negde drugde“, rekao je Lalić.

Pročitajte još:

Tokom odgovaranja na pitanja, Lalić je istakao i da je Janković posedovao veliko znanje o oružju, te da je obučavao ostale članove.

Inače, Nebojša Janković nije ranije osuđivan. Reč je o bivšem policajcu i pripadnik 63. jedinice Padobranskih brigada, koji je Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja doneo snajper, a potom ga u šumi i obučavao kako da puca iz njega.

Dovodi se u vezu i sa ubistvima Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i kidnapovanjem Mila Radulovića Kapetana, u Crnoj Gori.

Adis Spahić Foto: Facebook

Janković je na Skaj aplikaciji bio upisan kao Hell.

Do marta 2019. godine bio je zaposlen u Centralnom zatvoru, a na saslušanju pred tužiocem rekao je da se izdržava od ušteđevine. Ipak, poseduje veći broj nekretnina – stan od 70 metara kvadratnih na Banovom brdu, lokal u Požeškoj ulici i još jedan stan u Ratka Mitrovića u Žarkovu, koji se vodi na ime njegove vanbračne supruge.

Podsetimo, kriminalna grupa Veljka Belivuka I Marka Miljkovića tereti se za niz krivičnih dela, među kojima je i sedam monstruoznih ubistava. Takođe, terete se za nedozvoljeno posedovanje oružje, dilovanje droge.

BONUS VIDEO: Batrovci: U vozilu nemačkog državljanina pronađen pištolj 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar