Nenad Vučković Vučko Foto:Vojska srbije/Darimir Banda

Načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslav Cmolić upitan je današnjoj konferenciji Ministarstva unutrašnjih poslova o žandarmu Nenadu Vučkoviću, zvanom Vučko, koji se pominje u optužnici protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka. Cmolić je kratko istakao da se Vučković u dopisima pominje u određenom svojstvu, ali nije precizirao u kom.

Nenad Vučković Vučko je pripadnik Žandarmerije, čije su prepiske sa Veljkom Belivukom iz 2016. godine isplivale nakon hapšenja klana Velje Nevolje. Reč je o prepiskama iz Belivukog telefona, koje je policija dostavila tužilaštvu u postupku koji se vodi protiv Dijane Hrkalović.

Nenad Vučković Vučko Foto: Privatna arhiva; Vesna lalić/Nova.rs

Kako je tada pisao NIN, najznačajnija je poruka koju je Belivuku 20. oktobra 2016. poslao tadašnji glavni koordinator Žandarmerije Nenad Vučković Vučko.

„Zna ona. Zna šef. Zna glavni šef. Ali nema dana da mi neko pet puta ne kaže od njih da te držim pod kontrolom da ne uradiš ništa. I moraš da se sabereš. Polako“, navodi se u poruci, a u istoj prepisci Vučković dodaje:

„Imamo jake pozicije brate. Imaš mene u deset ljudi sam u policiji, a tu sam ti na usluzi non stop i znaju da smo zajedno. Ako smo pametni samo ne može da nas dobije niko na polju tribine i naših poslova.“

Ninoslav Cmolić Foto: MUP Srbije

Načelnik UKP Cmolić upitan je na današnjoj konferenciji o Vučkoviću, ali i slučaju Belivuk.

„Verovatno je u nekim dopisima u određenom svojstvu, na samoj optužnici nije“ kazao je Cmolić kratko.

Na pitanje da li je Vučković bio pod tajnom pratnjom policije, Cmolić je kazao da se taj odgovor može dobiti od Tužilaštva za organizovani kriminal. On nije želeo ni da odgovori na pitanje koju tačno funkciju obavlja Vučković trenutno u MUP.

Pročitajte još:

Takođe, načelnik Cmolić kazao je da su pripadnici MUP-a koji su bili zaštitnici klana Veljka Belivuka uhapšeni i dodao da se ne nalaze na istoj optuženičkoj klupi jer su optuženi za različita dela.

„Više pripadnika MUP-a je lišeno slobode, a ne mogu se naći na istoj optuženičkoj klupi jer Veljko Belivuk odgovara kao organizator kriminalne grupe, a pripadnici MUP-a za druga krivična dela“, kazao je Cmolić na konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati rada MUP-a u 2022.

BONUS VIDEO: Načelnik SBPOK Cmolić: Nema dovoljno dokaza za optužnicu protiv Vračaraca za atentat na Vučića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare