Foto: N1

Sindikat novinara i medijskih radnika Srbije (SINOS) pozvao je Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da pokrene postupak protiv osobe koja je pre dva dana slala preteće poruke novinarima N1.

U saopštenju SINOS se podseća da je u komentaru ispod teksta „Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane u Leposaviću“, koji je objavljen na portalu N1 navedeno: „Znamo gde živite i koja kola vozite“ i „uskoro ćemo vas sve pobiti“.

Programski direktor televizije N1 Igor Božić izjavio je da pretnje novinarima N1 stižu godinama, ali da su ove ipak malo drugačije.

„Ova pretnja je specifična, jer neko tvrdi da zna adresu stanovanja novinara“, rekao je Božić za internet portal Udruženja novinara Srbije, podsećaju iz SINOS.

PROČITAJTE JOŠ:

Božić je dodao da su unazad 10 godina pretnje dobijali novinari kao pojedinci ali i kompletna redakcija, ali da je problem i to što je vrlo malo pretnji rešeno – za poslednje četiri godine, nijedna.

SINOS podseća da je nedopustivo vređanje i zastrašivanje novinara i medijskih radnika i da svi zajedno moraju biti solidarni u zahtevu da im se omogući bezbedan i dostojanstven rad.

BONUS VIDEO: Novinar Zoran Preradović nakon ostavke u NIN-u

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar