Borča Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Krajem februara u Krnjači su počeli radovi na izgradnji kanalizacije. Međutim, radnici, odnosno podizvođači radova, obustavili su danas rad jer im nisu isplaćene plate. Kako kaže sagovornik našeg portala, juče im isplaćen tek deo duga.

Jedan od podizvođača radova, koji je hteo da ostane anoniman, rekao je za portal Nova.rs da već više od mesec danas nisu dobili zarade, iako je izvođač radova „Lotex Group“ bio dužan da, kako kaže, na svakih 15 dana isplaćuje novac.

Naš sagovornik navodi da je dugovanje nastalo za period od 1. aprila do 1. maja i da im je juče isplaćen samo jedan manji deo duga.

„Mesec i po dana nismo dobili sredstva tako da smo danas obustavili radove. Bukvalno niko ne radi. Nas podizvođača ima dosta, tu su četiri kamiona, šest mašina i na svakoj trasi ima pet linija koje se istovremeno rade, u svakoj liniji ima po 5-6 radnika“, izjavio je jedan od podizvođača.

On je dodao da im se do sada niko od nadležnih nije javio.

„Niko se ne oglašava, niti nas ko zove. Na svakoj trasi gde je započeto, bukvalno sve stoji“, naveo je naš sagovornik.

On je istakao da su dnevnice za mašine 300 evra, a 150 za kamione.

Inače, naš sagovornik tvrdi da se ovo ne dešava prvi put.

Oni su i pre više od mesec dana obustavili radove jer im nisu bile isplaćene zarade, pa im je izvođač radova dva dana nakon toga „pustio“ novac na račune.

„Mi smo tada nastavili sa radom, a sada se ponovo dešava isto. Mi smo zbog ovoga odustali i rekli smo da ne nastavljamo dok nam ne isplate zarade“, dodao je ovaj podizvođač.

Inače, o izvođaču radova na ovom projektu firmi „Lotex group“, portal Nova.rs je ranije pisao u slučaju Alaske ulice u Zemunu. Tada su meštani pomenute ulice ostali bez asfalta nakon sanacije kanalizacione mreže, a probijani su svi rokovi.

Podsećanja radi, radovi na kanalizaciji u Borči počeli su u februaru ove godine, iako su prvo izgradnju najavili zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić još 2019. godine za proleće 2020, a zatim se niz obećanja nastavio.

Prema ranijim najavama Vesića, leva obala Dunava bi za tri godine trebalo da dobije kanalizaciju, a uspostavljanje kanalizacione mreže košta 55 miliona evra, od čega je 35 miliona obezbeđeno kreditom Evropske Investicione banke.

BONUS VIDEO – Početak radova na izgradnji kanalizacije u Borči

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar