Foto: Dimitrije Petrović/Nova.rs

Prilikom popravke vodovodne cevi u naselju Partizanski blok u Krnjači, probijena je kanalizaciona cev, zbog čega je cela jedna ulica ostala bez vode.

Kako kažu stanovnici ovog naselja, do kvara je došlo pre četiri dana, u petak, i od tada cela Treća ulica Partizanskog bloka nema vode.

„Vidite i sami na šta liči ovo naselje. Neki stručnjak se našao da popravlja vodovodnu cev i slučajno je zakačio kanalizacionu cev, probio je i onda se pijaća voda pomešala sa fekalijama. Rekli su da narednih sedam dana nećemo imati vodu. Na svu ovu muku, a pogledajte na šta nam naselje liči, osetite ovaj smrad, pogledajte ovo smeće svuda okolo, još treba i vodu da nam zavrnu pa da pocrkamo od žeđi“, rekla je starija gospođa koja se, po sopstvenim rečima, kaje jer se iz Šumadije preselila, kako kaže, u „najgore naselje u Evropi“.

Ekipa portala Nova.rs na terenu je zatekla i radnike vodovoda, koji su rešavali problem koji je nastao u petak.

Foto: Dimitrije Petrović/Nova.rs

„Kvarovi su sanirani a problem je rešen. Pijaća voda i kanalizacija se više ne mešaju. Ono što se sada radi, to je proces dezinfekcije i on će trajati najmanje sedam dana, dok se sve ne pročisti i u tom periodu stanovnici Treće ulice neće imati pijaću vodu. Voda mora da prođe detaljne analize a do tada će ljudi u ovoj ulici imati tehničku vodu. I druge ulice u naselju Partizanski blok su pogođene ali imaju pijaću vodu. Kod njih će samo biti smanjen pritisak vode u narednom periodu“, rekao je radnik vodovoda.

Foto: Dimitrije Petrović/Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar