Kragujevac poplave
Foto: Twitter/jabadont

U Kragujevcu je zbog obilnih padavina poplavljeno oko sto kuća i dvorišta, a evakusiano je 13 građana, izjavio je za InfoKG načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović. Ekipe su i dalje na terenu i osposobljavaju putnu infrastrukturu i iscrpljuju vodu iz kuća i dvorišta.

Kiša u Kragujevcu pada od večernjih časova, a za samo sat vremena je u proseku palo oko 40 litara po metro kvadratnom. Zbog toga su mnogobrojne ulice bile poplavljene, jer se zapušila kišna kanalizacija. Najkritičnija situacija je u naseljima Grošnica, Veliko Polje, Stanovo i Palilule.

„Brzom reakcijom pripadnika Sektora za vanredne situacije i Policijske uprave Kragujevca i javnih komunalnih preduzeća izvršena je evakuacija 11 građana, među kojima i jednog deteta u Palilulama i izveli smo ih na bezbedno mesto. Evakuisane su i dve osobe u Velikom Polju. Na sreću nemam ugroženih ljudskih života, ali imamo dosta poplavljenih domaćinstava i dvorišta. Mi ćemo u toku noći i jutra, prema prioritetima, odnosno na osnovu poziva građana, nastaviti sa crpljenjem vode, na prvom mestu iz stambenih objekata, a onda iz dvorišta“, izjavio je noćas Kočović.

Dodaje da u dogovoru sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem, grad Kragujevac će sutra formirati ekipe za procenu štete.

„Te ekipe će izaći na licu mesta i proceniti štetu. Pokušaćemo da preko lokalne samouprave svim građanima nadomestimo štetu koju je napravilo ovo nevreme“, rekao je Koćović.

Voda je prodrla i u Klinički centar u Kragujevcu, a na društvenim mrežama objavljena je fotografija na kojoj se vidi kako ljudi pokušavaju da raščiste vodu.

„Užas, bože dragi, samo što nije ušla u kuću“, pisali su zabrinuti građana ispod brojnih snimaka. Ipak, nekima je voda prodrla u kuću.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar