Jaka kiša koja od sinoć pada u različitim delovima Srbije dovela je do izlivanja reka i bujičnih potoka, zbog čega je proglašena vanredna situacija u 35 gradova i opština. Kiša je počela da pada u popodnevnim satima i za kratko vreme u pojedinim delovima palo je preko šezdeset litara po kvadratnom metru. Urušen je deo mosta u Adranima kod Kraljeva, a koliko je situacija ozbiljna, svedoče i meštani sela Adrani koji su se celu noć borili protiv vodene stihije.

Meštanin Milan Sretović iz Adrana za televiziju Nova S prepričava šta se sinoć dešavalo i kako je izgledala borba protiv bujice i odbrana sela.

„Bilo je katastrofalno stanje noćas! Oko 11 sati taj poplavni talas je krenuo od Musine reke, koja ima tok nekih 40 kilometara gde ‘kupi’ sve pritoke i kanale i kada je došao ovde do nas. Pojavio se problem koji mi imamo već godinama. Ovaj most ovde je usko grlo. Apelovali smo ranije da se uradi nov most, ne da se rekonstruiše ili preuredi nego da se uradi nov, da se proširi to grlo dole da ne bi plavilo“, objašnjava Sretović.

Pročitajte još:

Dodaje da ovog puta selo, za razliku od prethodnog, nije poplavljeno zahvaljujući samim meštanima koji su već iskusili kako sve ide i šta moraju da urade kako bi sprečili plavljenje.

„To je sinoć bilo tri ili četiri sata žestoke borbe, bukvalno je sve visilo o koncu da jedno 300 ili 400 kuća bude poplavljeno i to da svima bude dva metra vode u kućama. U minut do 12 smo se ovoga puta spasili, ako se ovo ponovo desi pitanje je kako ćemo“, rekao je Sretović i dodao da su kuće spašene, ali da meštani strahuju jer se najavljuje novi poplavni talas.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci iz Kraljeva na kojima se vide poplavljene ulice, ali i iz Koceljeve, Aleksandrovca i Kragujevca gde je voda ušla u podrum Kliničkog centra.

BONUS VIDEO: Odroni u okolini Bogutovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar