I danas je nastavljeno rušenje bespravnog objekta na Pančićevom vrhu, pokazuje snimak Nova.rs

Juče je republička građevinska inspekcija obaveštena da je investitorka bespravno izgrađenog objekta na Pančićevom vrhu Snežana Mitković nastavila radove na uklanjanju ovog objekta, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

“Objekat još nije srušen u potpunosti, uklonjeni su krov, instalacije, oprema, stolarija sa prvog sprata, a radovi su danas nastavljeni nakon što je prethodno u avgustu investitorka obavestila inspekciju da zbog zdravstvene situacije sa COVID-19 i kućne samoizolacije nisu bili u situaciji da nastave izvršenje rešenja republičkog građevinskog inspektora” navodi se u saopštenju.

Foto: Nova.rs

Za bespravno izgrađeni objekat na Pančićevom vrhu investitorke Snežane Mitković, kako se dodaje, republička građevinska inspekcija ovog ministarstva sprovela je kompletan upravni postupak i donela rešenja o rušenju.

Podsetimo, betonski objekat od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu bespravno je izgrađen u zaštićenoj zoni, nacionalnom parku, na vrhu Srbije krajem 2017. godine.

Kako je pisao Insajder, građevinska inspekcija Ministarstva građevinarstva reagovala je na bespravnu gradnju tek nakon interesovanja medija, ali radovi na izgradnji bespravnog objekta u kome je otvoren čak i restoran, nisu stali čak ni nakon rešenja o rušenju koje je Ministarstvo građevinarstva izdalo 24. januara 2018. godine.

Kako je otkrio Insajder, posle rešenja o rušenju u Ministarstvo je stigao zahtev za legalizaciju u kome se navodi da je nelegalni objekat postojao 2014. što, kako je otkrio Insajder, nije tačno. Zahvaljujući tom antidatiranom dokumentu, koji je u ime investitorke Snežane Mitković dostavila opština Brus, rušenje bespravnog objekta je odloženo.

Nakon toga, Ministarstvo građevinarstva je podnelo krivičnu prijavu protiv predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovine uticajem i dve krivične prijave protiv investitorke Snežane Mitković, zbog nelegalne gradnje i falsifikovanja službenih isprava.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram