Nastavljeno rušenje bespravnog objekta na Pančićevom vrhu

Biznis 28. okt. 202013:59
Podeli:
Foto: MGSI/Promo

Republička građevinska inspekcija obaveštena je danas da je investitorka bespravno izgrađenog objekta na Pančićevom vrhu, Snežana Mitković, nastavila radove na uklanjanju ovog objekta, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Objekat još nije srušen u potpunosti, uklonjeni su krov, instalacije, oprema, stolarija sa prvog sprata, a radovi su danas nastavljeni nakon što je prethodno u avgustu investitorka obavestila inspekciju da zbog zdravstvene situacije sa COVID-19 i kućne samoizolacije nisu bili u situaciji da nastave izvršenje rešenja republičkog građevinskog inspektora“ navodi se u saopštenju.

Za bespravno izgrađeni objekat na Pančićevom vrhu investitorke Snežane Mitković, kako se dodaje, republička građevinska inspekcija ovog ministarstva sprovela je kompletan upravni postupak i donela rešenja o rušenju.

„S obzirom na to da troškovi uklanjanja objekta na kraju uvek padaju na izvršenika, ne čudi što je izvršenik odlučio da sam o svom trošku izvrši rešenje inspektora. U slučaju da izvršenik sam ne izvede radove na uklanjanju, kako je naloženo rešenjem republičkog građevinskog inspektora, nadležna inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovešće izvršenje prinudnim putem, angažovanjem privrednog društva, odnosno drugog pravnog lica, a troškovi rušenja biće naplaćeni od izvršenika“ ističu iz Ministarstva.

Pancicev vrh
Foto:N1

Ovaj objekat, kako se navodi, inače je uvršten u Program uklanjanja objekata, a troškovi uklanjanja objekata izvršenika su procenjeni na 26,3 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost.

„Za bespravnu gradnju, nastavak bespravne gradnje, falsifikovanje – lažne prijave za legalizaciju objekta, protiv investitorke Snežane Mitković inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnela je više krivičnih prijava, kao i krivične prijave protiv NN lica iz OU Brus, predsednika opštine, sa optužbom da je naredio NN licu da izvrši falsifikovanje službene isprave, kao i protiv direktora JP Skijališta zato što je dozvolio priključenje objekta koji je izgrađen bez građevinske dozvole na elektroenergetsku mrežu i tehničku vodu JP Skijališta Srbije“ podsećaju iz Ministarstva.

Komentari

Vaš komentar