“Felix tim” je, prema svemu sudeći, omiljena firma Ministarstva unutrašnjih poslova, pošto ovom resoru redovno prodaje delove za vozila. Samo od početka godine, “Felix tim” je sa ovim ministarstvom sklopio više od 300 poslova. S razlogom se, dakle, stiče utisak da je firma “milljenica” MUP-a. Iako se bavi prodajom delova za vozila, ovu firmu nije angažovala gotovo nijedna druga institucija ili državna kompanija, a od početka godine, od svih poslova koje je sklopila, tek po jedan je bio sa Ministarstvom odbrane i “Poštom”.

Firma “Felix tim”, koja se bavi trgovinom na malo delovima i opremom za motorna vozila, prema zvaničnim podacima Portala javnih nabavki, od početka godine, dobila je čak 319 poslova od države. Gotovo sve ove poslove, osim nekoliko koje je dobila od Ministarstva odbrane i “Pošte Srbije”, “Felixu” je dodelio MUP.

Poslednji od 318 poslova sklopljenih sa državom za svega nekoliko meseci, “Felix” je od MUP-a dobio 21. marta. Konkretno, MUP i “Felix” su potpisali dva ugovora za nabavku rezervnih delova za vozila za različite policijske uprave širom zemlje, vredne 150 evra.

Foto:MUP Srbije

Iako vrednost ova dva ugovora nije velika, u prilog tome da se ova firma može smatrati MUP-ovom “miljenicom” govori i činjenica da joj je samo dan ranije, 20. marta, dodeljeno još pet poslova. Tako je ova kompanija dobila od MUP-a poslove vredne 540 evra – ponovo u jednom danu. “Felix” je i dan pre toga, 19. marta, dobio još šest poslova čija je vrednost 1.985 evra.

U danima pre toga, ova kompanija takođe je dobro prolazila, pa je 18. marta dobila osam poslova, 15. još 15, a 14. marta još sedam.

Novi dan – novi posao

Na osnovu zvanične dokumentacije, vidi se da je od početka godine, ova firma dobijala poslove gotovo svakodnevno.

PROČITAJTE JOŠ

Od početka marta, broj potpisanih ugovora sa državom dostigao je čak 120.

U februaru, broj poslova koje je “Felix” dobio bio je još veći, čak 140, a u januaru ipak manje – pedesetak.

I mada vrednost ovih poslova nije velika, simptomatično je to što jedna te ista firma dobija ovoliki broj poslova. Pristigle ponude drugih firme bile su, baš svakog puta, skuplje.

Druge firme angažovane drastično manje

Prema podacima sa Portala javnih nabavki, vidi se da MUP dodeljuje poslove nabavke delova za automobile i održavanje vozila i drugim firmama – ali one dobijaju daleko manje poslova.

Foto:MUP Srbije

Tako je “Poljoauto” od početka godine dobio 19 poslova, “Akorda International” devet, a “Likos auto” četiri.

„Felix“ zaradio 2.000 evra za godinu dana

Firma “Felix tim”, kao ni njen vlasnik i direktor Vojislav Radović nisu poznati široj javnosti.

U finansijskom izveštaju za 2022. godinu navodi se da je “Felix”, koji postoji od 1997, ostvario profit od svega 318.000 dinara, odnosno oko 2.700 evra. Samo godinu dana ranije, 2021, profit je iznosio 81.200 evra.

BONUS VIDEO Tesna veza MUP-a i kriminala: „Policajci su u najvećoj meri časni, ali je problem negativna selekcija rukovodećeg kadra“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare