Izgradnja brze pruge Foto:TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIC

"Milšped grupa", vodeća regionalna kompanija u oblasti transporta i logistike, saopštila je da je danas potpisala ugovor o saradnji sa kineskom kompanijom "Shijiazhuang International Land Port", kada je u prisustvu visokih zvaničnika kineske provincije Hebei obeležen dolazak prvog teretnog voza direktno iz Kine u Srbiju.

Tom saradnjom uspostavljena je direktna linija železničkog transporta između Hebeija i Srbije, umesto prethodne rute preko Evrope.

„Intermodalni transport i železnica imaju ključnu ulogu u našoj strategiji, ne samo zbog njihove ekonomske efikasnosti, već i zbog smanjenja ekološkog uticaja. Kroz ovaj inovativni pristup nastavljamo da postavlja standarde u logističkoj industriji, omogućavajući brži, pouzdaniji i ekološki prihvatljiv transport robe između Kine i Srbije“, izjavio je generalni direktor „Milšped grupe“ Nebojša Krivokuća.

„Milšped grupa“ je u okviru svoje kompanije članice M BOX terminal prošle godine pokrenula novu intermodalnu konekciju Srbije, Niš – Wells – Niš, koja omogućava klijentima transport i pristup robe tržištu Zapadne i Centralne Evrope.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare