(AP Photo/Aaron Favila)

Samo reči hvale stižu na račun srpskog tenisera

Novak Đoković dobio je pohvale od Darena Kejhila, trenera Janika Sinera, koji mu se divi iz više razloga, sam je pojasnio kojih.

Poznato je da Srbin ima prilagodljivu taktiku i da je menja iz meča u meč, kako bi mogao da odgovori mlađim teniserima, koji i dalje ne uspevaju da mu pariraju u kontinuitetu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Čuo sam kako je Andrea Petković opisala Novaka, da je on kao voda. To je dobar način da se opiše Novak. Pronalazi način da prođe kroz svaku pukotinu, da razbije protivničku igru, pronađe slabosti. Njegovo kretanje i profesionalizam su bez premca“, rekao je Kejhil.

Đoković važi za nekog ko je veoma disciplinovan i profesionalan u svemu što radi, što mu i omogućava da i u 36. godini igra tenis na vrhunskom niovu i osvaja najveće turnire.

„Spomenuo sam Federera i šta je sve radio pre 15 godina u kontinuitetu. Ali ovi momci (Đoković i Nadal) su to podigli na potpuno novi nivo, posebno Novak. Nikad nisam video da se neko tako brine o svom telu i da je u toj meri profesionalac“, dodao je Kejhil.

Novak je nedavno stigao do 22. grend slem titule, 10. trofeja na Australijan openu i ukupno 93. u karijeri.

BONUS VIDEO Novak podneo poseban zahtev za ekspresan ulazak u SAD