Novak Đoković, Indijan Vels
Novak Đoković, Indijan Vels; Foto: EPA/PAUL BUCK

I dalje sve visi u vazduhu...

Direktor prvog mastersa u sezoni, Tomi Has, oglasio se povodom mogućeg dolaska Novaka Đokovića na tlo Amerike.

„Bilo bi lepo da vidimo možemo li da te restrikcije ukinemo malo ranije, da bismo njega (Novaka Đokovića) imali kao igrača i kod nas u Indijan Velsu i na turniru u Majamiju“, rekao je Has.

Zatim je uputio i nešto oštriju poruku zbog zaista nejasnih produženja kovid pravila.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da on želi da igra, pa mu treba dati šansu. Nadam se da ćemo ga dovesti. Mislim, bila bi sramota, bar u mojim očima, ako on ne dođe na ova dva takmičenja, ili mu to ne bude dozvoljeno“, zaključio je Has.

Masters u Indijan Velsu igra se od 6. do 19. marta, a Novak je podneo specijalan zahtev SAD kako bi mogao da uđe u tu zemlju.

I dalje nije poznato da li će i kada dobiti odgovor na zahtev, ali se veći deo teniskog sveta nada da će Novaku biti dozvoljeno da što pre kroči na tlo Amerike. Đoković se nalazi na spisku učesnika za Indijan Vels, ali se on automatski popunjava, te nam to trenutno ne govori mnogo.

Najbolji srpski teniser ikada je tokom turnira u Adelajdu istakao da bi voleo da zaigra na Indijan Velsu, čiji je petostruki šampion.

Prema trenutnom stanju stvari, male su verovatnoće da će Novak moći da putuje na prva dva mastersa u sezoni, ali situacija sa koronavrusom zaista nije alarmantna, pa će možda pritisci na vlasti SAD ovog puta uroditi plodom, za razliku od prošle godine.

Titulu u Indijan Velsu brani Tejlor Fric.

BONUS VIDEO Izjava Novaka Đokovića nakon meča sa Tomijem Polom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar