Kuper Kap i Kobi Brajant
Kuper Kap i Kobi Brajant Foto:EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO/EPA-EFE/ANDREW GOMBERT

Kuper Kap, jedan od heroja neverovatne pobede nad Sinsinati Bengalsima kojom su Los Anđeles Remsi po drugi put postali šampioni NFL-a, tokom parade u "gradu anđela" nakon osvajanja Superboula 56 odao je počast tragično nastradaloj NBA zvezdi, Kobiju Brajantu.

Brajant je svoju čitavu karijeru proveo u Los Anđeles Lejkersima, a čuveni košarkaš nikada nije krio da je veliki fan NFL-a.

PROČITAJTE JOŠ...

Rođen u Filadelfiji, Brajant je neretko u javnosti nosio dres lokalnih Iglsa, ali nije bežao ni od razgovora sa članovima ostalih klubova kako bi podelio svoju tajnu i pomogao im da naprave iskorak u karijeri.

Kobija su, jednostavno rečeno, svi u svetu američkog sporta u najmanju ruku obožavali, a koliko jako je njegov duh više od dve godine nakon tragične pogibije u padu helikoptera prisutan pokazuje i odluka Kapa.

Zvezda Remsa i momak koji je bio verovatno glavni „pokretač“ na putu ka tituli tokom tradicionalne parade posvećene osvajaču Superboula obukao je Brajantov dres sa brojem 8 i 24, a potom ga pomenuo i u govoru:

„Stojim ovde u ovom gradu koji ne poznaje ništa drugo do titula, i slavimo ovaj uspeh. Kobi je deo ovoga. On pripada ovde. I da vam kažem… On je postavio standard. Ja znam jedino – vraćamo se nazad na posao. Da vratimo trofej ovde“, rekao je Kap.

BONUS VIDEO Rekapitulacija karijere Toma Brejdija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar