AP Photo/Eric Gay

Ekipa Sinsinati Bengalsa plasirala se u Superboul pobedom nad Kanzas Siti Čifsima 27:24 u finalu AFC konferencije NFL šampionata.

Gledajući poslednjih nekoliko sezona, Sinsinati je, blago rečeno, bio očajan. Kada je 2020. na draftu izabrana mlada zvezda, Džo Barou, postojala je nada da bi moglo da se dogodi nešto pozitivno, ali…

Prvu sezonu sa Barouom iza centra završili su sa skorom od četiri pobede, 11 poraza i jednim remijem, dok su u 2021. ušli sa željom da budu na kraju sezone „pozitivni“ po prvi put od 2015. godine.

I uspeli su – 10 pobeda, sedam poraza, i prvo mesto u NFC sever diviziji. Onda su redom padali Las Vegas Raidersi, potom i Tenesi Tajtansi, da bi put ka 56. izdanju Superboula vodio preko strašnih Kanzas Siti Čifsa.

I činilo se da će biti kraj puta, pošto su u završnici prvog poluvremena gubili 21:3, uz Čifse na samo jedan jard od novih sedam poena. Ta odbrana se pokazala ključnom, pošto su početkom drugog dela igrači Sinsinatija zaigrali kao u transu. Kada Barouu nije išlo, reč je preuzimala odbrana, pa su zaustavili rivala nakon što je mladi kvoterbek krajnje naivno bacio jedan previše lak presečen pas.

Sa druge strane, nije Džo dva puta pogrešio – fild gol, pa potom i tačdaun – stigli su Bengalsi do 21:21, poveli i 24:21, ali je Kanzas Siti uspeo da u samoj završnici dođe do produžetka.

Imali su u prvi napad, ali je Patrik Mahoms bacio neshvatljivo loš pas, Von Bel presekao a Barou novi poklon, uz podršku Džoa Miksona, pretvorio u prodor vredan laganog šuta za tri poena i mesta u borbi za trofej Vinsa Lombardija.

Prethodna dva puta, 1981. i 1988. godine, Bengalsi su poraženi od San Francisko Fortinajnersa. Upravo Najnersi bi mogli da budu rival i po treći put – ako savladaju Los Anđeles Remse…

BONUS VIDEO Redari iznose navijačicu sa terena u Melburnu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar