Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Za najgori slučaj silovanja, uključujući i nasilje, može da se dobije maksimalna kazna zatvora do 15 godina.

Sud u Barseloni odbio je žalbu brazilskog fudbalera Danija Alveša da bude pušten na slobodu uz kauciju do početka suđenja za seksualni napad.

Sud u Barseloni je saopštio da Alveš mora da ostane u pritvoru do početka suđenja zbog opasnosti od bekstva. Datum početka suđenja još nije određen, prenosi AP.

PROČITAJTE JOŠ

Špansko državno tužilaštvo zatražilo je pre nekoliko dana od suda u Barseloni da zadrži Alveša (39) u pritvoru, navodeći kao razlog indicije da je silovao devojku u diskoteci. Odbrana brazilskog fudbalera zatražila je da bude pušten da se brani sa slobode.

Međutim, Sud u Barseloni je odbio zahtev i odlučio je da fudbaler ostane u pritvoru.

Prema španskom zakonu koji je usvojen prošle godine, seksualni napad obuhvata širok spektar seksualnih zločina, od zlostavljanja na društvenim mrežama do silovanja, svaki sa različitim kaznama. Najgori slučaj silovanja uključujući i nasilje može dobiti maksimalnu kaznu zatvora do 15 godina.

Alveš je prošle godine igrao za Brazil na Svetskom prvenstvu u Kataru. On je optužen da je po dolasku u Barselonu silovao jednu devojku u toaletu diskoteke, u noći 30. decembra. Njemu je 20. januara ove godine određen pritvor.

Alveš je od 2002. do 2008. igrao za Sevilju, a zatim za Barselonu do 2016. godine. Potom je nastupao za Juventus, Pari Sen Žermen i Sao Paulo, pa ponovo za Barselonu. Njegov poslednji klub, meksički Pumas, raskinuo je ugovor kada mu je 20. januara određen pritvor u Barseloni.

BONUS VIDEO Nemanja Vidić: Dosta više

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar