Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Filip Kostić igra u životnoj formi, vikend za nama obeležio je u svom stilu i Dušan Tadić, a zapažene partije imali su i drugi srpski reprezentativci u svojim klubovima širom Evrope.

Uvod u vikend bio je prvi spisak igrača novog selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, na kojem se našao debitant Uroš Račić, vezista Valensije.

I upravo je u Valensiji istoimeni tim sa starterom Račićem preokretom savladao favorizovani Viljareal (2:1). Talentovani vezista i bivši igrač Crvene zvezde igrao je do 80. minuta za pobednički tim.

PROČITAJTE JOŠ

U subotu je u Seriji A Sasuolo poražen u Udinama (2:0), a Filip Đuričić je ušao u igru na startu drugog poluvremena.

Derbi se igrao u Torinu, Juventus je sa 3:1 slavio protiv Lacija za koji je od prvog do poslednjeg minuta igrao Sergej Milinković-Savić i skrivio penal.

Strelac je bio Nikola Milenković u uzbudljivom remiju sa Parmom (3:3), a Dušan Vlahović je odigrao ceo meč i ovaj put ostao bez pogotka u dresu Fjorentine.

Celu utakmicu upisao je i Darko Lazović za Veronu protiv Milana (0:2), dok je Ivan Ilić, još jedan novopozvani igrač u A tim Srbije, ušao sa klupe u 57. minutu.

Saša Lukić je bio na terenu 77 minuta u porazu Torina na gostovanju Krotoneu 4:2.

Bundesliga protiče u znaku Filipa Kostića koji igra fudbal života. Ajtraht je sa njim i Lukom Jovićem u startnih 11 igrao nerešeno 1:1 protiv Štutgarta.

Kostić je bio jedini strelac za tim iz Frankfurta, i to na asistenciju Jovića, a još jedan gol mu je bio poništen zbog ofsajda.

Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Sjajni reprezentativac Srbije izabran je i u tim 24. kola Bundeslige, a u poslednja dva meseca zabeležio je tri gola i deset asistencija u dresu Ajntrahta.

Šalke je bez povređenog Matije Nastasića remizirao bez pogodaka sa Majncom kod kuće.

Iz istog razloga je Mijat Gaćinović propustio trijumf svog Hofenhajma od 2:1 protiv Volfsburga, kao i Nemanja Radonjić pobedu Herte istim rezultatom nad Augzburgom.

PROČITAJTE JOŠ

Verder je odigrao nerešeno u Kelnu (1:1) sa Milošem Veljkovićem u postavi.

U La Ligi je malo nedostajalo da Marko Dmitrović ponovo bude junak Eibara, ali mu je golman Kadiza odbranio penal i sačuvao sva tri boda – 1:0.

Sevilja Nemanje Gudelja poražena je na gostovanju Elčeu (2:1), a naš igrač bio je svih 90 minuta na terenu.

Starter u 26. kolu Primere bio je i Nemanja Maksimović u dresu Hetafea, i zamenjen je u 79. minutu u porazu od Valjadolida 2:1.

Porto je savladao Žil Visente u gostima rezultatom 2:0, a doprinos je dao i Marko Grujić odigravši poslednjih šest minuta.

Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Nedelju je novim golom i asistencijom obeležio Dušan Tadić, kapitenski je vodio Ajaksa do pobede od 3:1 protiv Groningena. Tako je „desetka“ Srbije u svom stilu odgovorila na napad i gađanje u glavu od strane huligana PSV, sjajnom partijom i na drugoj utakmici od nemilih scena.

Starter je bio i Strahinja Pavlović u dresu Serkl Briža na gostovanju Genku (2:0). Filip Mladenović sa Legijom ide ka tituli šampiona Poljske, a sada je klub iz Varšave slavio u Vroclavu protiv Slaska 1:0.

Povratnik u reprezentaciju Andrija Živković bio je akter solunskog derbija između PAOK i Arisa koji je završen bez pobednika 2:2.

Na Ostrvu je Fulam ostvario veliku pobedu protiv Liverpula u gostima (0:1), a poslednjih pet minuta na Enfildu proveo je i gostujući napadač Aleksandar Mitrović.

Luka Milivojević je za vikend objavio da se oprašta od reprezentacije Srbije i na klupskoj sceni je njegov Kristal Palas, za koji je odigrao ceo meč i upisao asistenciju, doživeo debakl na gostovanju Totenhemu 4:1, u 27. kolu Premijer lige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar