Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Uroš Račić dugo već briljira u Primeri, a dobre partije krunisao je i pozivom Dragana Stojkovića Piksija u nacionalni tim Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Na Piksiju je da stvori novu, pozitivnu energiju posle neuspešnog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Deo toga biće i Uroš Račić, koji je strpljenjem izgradio karijeru.

Mnogi bi posustali zbog pozajmica slabijim klubovima, on je to video kao šansu da se dokaže i nije pogrešio.

Zato sada vodi duele sa Mesijem i Modrićem, a postoji velika šansa da dobije šansu i protiv portugalskih majstora, ukoliko mu Stojković ukaže priliku.

Njihov fudbal dobro poznaje, a u žižu javnosti došao je još u Crvenoj zvezdi. O počecima, usponu karijere, putu u Španiji i Portugaliji, zatim i o Draganu Stojkoviću, govorio je za Nova.rs.

Još davno je Milan Kosanović govorio kakav ćeš igrač biti, iako su mnogi u to sumnjali. Da li se sećaš početaka saradnje sa njim i generalno puta u Zvezdi?

„On je bio neko ko me je prepoznao na jednom pozivu u reprezentaciju kada je bio selektor, mislim da je uticao i na moj dolazak u Zvezdu, kasnije je bio pomoćnik Vladanu Milojeviću. Bio je tu i da hvali i da kritikuje, brzo sam učio u tom periodu, opravdao sam sve poverenje koje sam dobio i zahvalan sam mu, naravno, na svemu što je za mene uradio“, poručuje Račić u uvodnoj reči za naš portal.

Uros Racic
Foto: Starsport/Nenad Mihajlovic

Svojevremeno si u prvi plan došao posle odlaska Marka Grujića. Da li je to bio veliki teret, jer je on bio prvi igrač Zvezde koji je zaista ozbiljno lansiran u Evropu posle dužeg vremena?

„Gruju sam sreo kada je odlazio, a ja dolazio, pamtim da je bio prema meni veoma dobar. Otišao je, a ja sam ostao na njegovom mestu, u tom trenutku meni je trebalo vreme i svi su me gledali kroz njega što nije bilo lako“, priznaje Račić.

Foto: EPA-EFE/BALLESTEROS

Iz ove perspektive, kako ti deluju pozajmice za Tenerife i Famalikao? Koliko je važno bilo strpljenje i vera da ćeš se tu dokazati, što si na kraju i uspeo?

„Iz svake perspektive je to bio dobar potez, nisam odmah bio spreman da igram na nivou kakav ima Valensija, ali kroz minute koje sam dobio na pozajmici sam dobio mogućnost da napredujem, to je za mene bila šansa koju sam priželjkivao i hteo sam da je iskoristim.“

Koja je najdraža utakmica iz Primere i zašto?

„Pobeda protiv Reala 4:1, igrao sam dobro, pobedili smo, a posle te utakmice sam stekao poverenje trenera, ekipe i čitave sportske javnosti.“

Ko je najbolji igrač protiv kog si igrao i ko je na tebe u duelima i u veznom redu ostavio najjači utisak?

„Najbolji igrač protiv kojeg sam igrao je Mesi, oduzeo sam mu puno čistih lopti, remizirali smo sa njima na Kamp Nouu. Nije imao svoj dan, ali kada je u formi, mislim da niko na svetu ne može da ga čuva! Sa druge strane igrao sam protiv Modrića i uverio se zašto je toliko godina u Realu i on je takođe igrač sa druge planete.“

Bilo je priče da te prati Mančester junajted i da se interesuju brojni klubovi. Koliko to prija i stvara li pritisak?

„Mančester junajted? Ne znam, moji menadžeri rade sve u vezi sa mojom karijerom i ja sam fokusiran samo na fudbal, za mene je Valensija jedino što me interesuje. To je klub kom želim da se odužim na poverenju koje sam dobio“, naveo je Račić.

Kako gledaš na dolazak Dragana Stojkovića Piksija, od kog je usledio i zasluženi poziv u reprezentaciju Srbije?

„Selektoru bih poželeo puno sreće, neka mu Bog da sve najbolje sa reprezentacijom. Već sam rekao da sam veliki patriota i da ako sam potreban, Srbija može da računa na zadnju kap znoja i krvi Uroša Račića“, zaključio je novi reprezentativac za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar