Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dragan Stojković Piksi saopštio je prvi spisak kao selektor reprezentacije Srbije, pred okupljanje i ozbiljne takmičarske izazove koji ih čekaju na startu kvalifikacija za Mundijal 2022. u Kataru.

Već 24. marta Srbija čeka Irsku, tri dana kasnije Portugal gostuje u Beogradu, a 30. marta protivnik je Azerbejdžan u Bakuu.

Nema mnogo vremena za rad i upoznavanje, Srbija ima zadatak da ode na Mundijal u Katar, a Dragan Stojković rešio je da uvede novi disciplinski pravilnik.

PROČITAJTE JOŠ

Što se samog spiska tiče, doneo je iznenađenja, jer nema Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića, Luke Milivojevića, Adema Ljajića, Nikole Maksimovića…

“Posle ozbiljne i temeljne analize koju sam sproveo sa svojim saradnicima, na osnovu kriterijuma koji su za nas važni i relevantni, odlučio sam da za predstojeće tri utakmice u kvalifikacijama za SP 2022. u Kataru pozovem ovu grupu igrača. Na spisku se nalazi 30 imena što predstavlja proširenu listu. Hoću da naglasim da se nisam odrekao nijednog igrača, da postoji jedna veća grupa potencijalnih reprezentativaca koje pratimo i svima su vrata otvorena, uz napomenu da su Matija Nastasić i Mijat Gaćinović u fazi oporavka od povrede“, izjavio je selektor Dragan Stojković, prenosi sajt FSS.

Kada su golmani u pitanju, nema većih promena, tu su Rajković, Dmitrović i mladi Đorđe Nikolić iz Bazela, dok je velike promene pretrpela odbrana.

Najveće iznenađenje verovatno predstavlja poziv Marku Petkoviću, desnom beku TSC i nekadašnjem defanzivcu Crvene zvezde, iz koje je poziv stigao i Milanu Gajiću. Jasno je da Piksi njih dvojicu vidi kao rešenje na desnoj strani.

Kao što je Nova.rs najavila, osveženja u veznom redu su Ivan Ilić iz Verone i Andrija Žiković iz PAOK, a pozvani su i Nenad Krstičić (AEK) i Uroš Račić, koji je pružao odlične partije u Valensiji.

Još jedno iznenađenje predstavlja to što na spisku ipak nema Uroša Đurđevića, napadača Sportinga iz Hihona i prvog strelca španske druge lige sa 17 golova.

GOLMANI

Predrag RAJKOVIĆ, Rems

Marko DMITROVIĆ, Eibar

Đorđe NIKOLIĆ, Bazel

ODBRANA

Stefan MITROVIĆ, Strazbur

Nikola MILENKOVIĆ, Fiorentina

Uroš SPAJIĆ, Fejenord

Miloš VELJKOVIĆ, Verder

Strahinja PAVLOVIĆ, Serkl Briž

Marko PETKOVIĆ, TSC

Milan GAJIĆ, Crvena zvezda

Filip MLADENOVIĆ, Legija

SREDINA TERENA

Mihailo RISTIĆ, Monpelje

Saša LUKIĆ, Torino

Uroš RAČIĆ, Valensija

Nemanja MAKSIMOVIĆ, Hetafe

Nemanja GUDELJ, Sevilja

Nemanja RADONJIĆ, Herta

Dušan TADIĆ, Ajaks

Nenad KRSTIČIĆ, AEK

Sergej MILINKOVIĆ-SAVIĆ, Lacio

Filip ĐURIČIĆ, Sasuolo

Darko LAZOVIĆ, Verona

Marko GRUJIĆ, Porto

Ivan ILIĆ, Verona

Andrija ŽIVKOVIĆ, PAOK

Filip KOSTIĆ, Ajntraht

NAPAD

Aleksandar MITROVIĆ, Fulam

Luka JOVIĆ, Ajntraht

Dušan VLAHOVIĆ, Fiorentina

Đorđe DESPOTOVIĆ, Rubin

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare