Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Prošlo je tačno dve godine od kada je te martovske noći Dušan Tadić odigrao jednu od najboljih partija u istoriji Lige šampiona.

Danima je ceo fudbalski svet pričao o majstorijama srpske desetke koji je te večeri postao tek deveti igrač u istoriji kojeg je čuveni francuski „Lekip“ ocenio čistom desetkom. Kada se pogledaju ocene sa meča revanša osmine finala Lige šampiona, as Ajaksa je dobio koliko i zajedno Moldrić (4), Benzema (3), Kros (2) i Kazemiro (1).

PROČITAJTE JOŠ

Čak ni da hiljadu puta pogledate kako je Tadić driblingom izludeo Kazemira neće vam biti dovoljno. Dušan Silni je oduševio planetu potezima, asistencijama i golom u pobedi Ajaksa nad Realom (4:1).

Tadić je postigao jedan i asistirao kod dva gola u pobedi Ajaksa koja se danima prepričavala.

Srpski fudbaler je počeo sa uništavanjem Reala asistencijom za Zijeha u sedmom minutu, a onda je usledila majstorija koja zadivila ceo svet. Tadić je krenuo u prodor kada je maestralnim rolingom „otresao“ Kazemira kao nekog klinca na fudbalu ispred zgrade, a onda je nonšaltno, gotovo bezobrazno vrhom kopačke pocepao odbranu Reala i servirao Neresu asistenciju za velikih 2:0 za Ajaks.

Tadić se nije tu zaustavio.

Nastavio je da deli lopte, stvara šanse saigračima koje su oni promašivali, a onda je uzeo stvari u svoje ruke.

Dok je Real tražio priliku da se golom vrati u dvomeč Tadić je golom zakucao ekser u kovčeg kraljevskog kluba.

Dobio je loptu na liniji šesnaesterca, napravi jedan dribling i onda zakucao loptu u raklje gola Tiba Kurtoe.

Ajaks je do kraja meča postigao još jedan gol i napravio veliku senzaciju eliminacijom Reala iz Lige šampiona.

Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

„Kopljanici“ su potom izbacili i Juventus a tek ih je u polufinalu nakon velikog trilera zaustavio londonski Totenhem i sprečio ih da u finalu sa Liverpulom krunišu sezonu iz snova.

Tadić je partijom protiv Reala ušao u istoriju a pre njega su desetke dobili Frank Soze (Francuska – Grčka, 1988), Bruno Martini (Francuska – Grčka, 1988), Oleg Salenko (Rusija – Kamerun, 1994), Lars Vindfeld (Nant – Arhus, 1997), Lionel Mesi (Barselona – Arsenal, 2010 i Barselona – Leverkuzen, 2012), Levandovski (Borusija D. – Real, 2013), Karlos Eduardo (Gengam – Nica, 2014) i Nejmar (PSŽ – Dižon, 2018).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar